Friday, December 2

i'm back


\Adorable-antique-basket-bicycle-bike-favim.com-221594_large
yahoooo...rindunya nak berbloggie!!!
lama tak update blog rasa kekok la pulak\poyo/
rasa nak dekat 2 bulan aku tinggalkan blog nie..maklumlah sibuk sejak bergelar siswi..kihkih=P
------------------------------------------------
post nie untuk beritahu blog aku nie masih wujud..hehehe
bye see u in next post!!!

Sunday, October 23

untitled monday morning

morning everybody..
update nie sesuai dibaca waktu pagi je=P
nak main game angry bird versi baru tak macam dekat atas tu-_-
macam best je..nak try la tapi nak guna anak sapa erkk=p


comell!!


comot!
sapa suka tangkap gambar buat mulut macam tu?
adik beradik orang utan=)

sumber gambar:kaki bising dot com


bebaskan dirimu dengan jerawat+jeragat

arghhh....geram betulla dengan kakak-kakak aku,suka complain orang!pantang sikit tengok ada jerawat baru nak bernafas dekat muka mesti kena picit.bukan sayang dengan jerawat tapi orang kata tak elok picit jerawat nanti jadi parut.betul ke?
tapi jerawat nie pun satu tumbuh dekat muka orang agak2 la..jangan la banyak sangat!geram betul lah.
macam mana lah cara nak buang jerawat +jeragat sebab muka saya sekarang nie dah ada benda yang menyakitkan hati tu..geram!waktu umo saya 17 tahun takdak pun benda alah tu..licin ye kulit muka tau\cett perasan jap/.tadi baru search google cari cara nak hilangkan jerawat..macam2 petua.tak tahu la berkesan ke tak..mai saya tunjuk cara-cara nak basmi jerawat..sapa nak muka licin,gebu,mulus,dan suci try la buat ^_^
1)campurkan oat,susu tepung,gula perang dalam blender pastu blend la bahan tu tapi jangan terlalu lumat.pastu sapu dekat muka macam scrub..biarkan sampai kering..kena buat 3 kali seminggu
2)ambil kulit oren,pastu gunakan blender kering,letakkan sedikit air and then sapu ke muka tunggu sampai kering
3) potong limau nipis pastu gosok ke muka
4)kisar timun,pastu tapis airnya..hampasnya sapu ke muka
5)asam jawa campurkan dengan air lepas tu basuh muka dengan air suam.
senangkan method dia tapi kena selalu buat baru ada effect..
kena usaha jugak hilangkan jerawat+jeragat!! 

Tuesday, October 18

nak resigns..fullstop!

Tumblr_lrxt39kduz1qkf588o1_500_large
assalamualaikum
dah lama tak update!bersawang blog~~
aku tak tahan!!aku tak tahan!!
stress giler kerja dekat tempat tu..boring nak tahap maksimun\hanya ALLAH yang tahu/
semua orang kata best la kerja kat situ tak banyak buat kerja asyik duduk je..
aku lebih rela kerja tu bagi kerja tapi dalam kuantiti yang sedikit je la daripada kerja asyik duduk je tanpa buat apa2..
aku cadang nak kerja boleh la turun berat badan tapi kerja nie buatkan berat badan aku makin bertambah..nak resigns rasa bersalah la pulak dekat bos..
cuma tinggal 1 minggu lagi aku kena kerja dekat situ..lepas tu aku nak blah,nak uruskan urusan masuk U..
bos aku dengan isteri dia sedap2 je holiday dekat china yang aku kerja la sampai hari sabtu..dah la sabtu kena kerja..nasib baik anak dia tinggal tak pergi china..senang sikit aku nak tanya2 kalau tak reti..tapi seganla sebab anak dia lelaki\gatal+garik/..anak dia laki it's okay la tapi aku tak faham sangat la apa yang dia cakap..maklumlah orang china cakap melayu lain sikit banyak bunyi.
kalau aku resigns esok mesti bos tak bagi.mesti dia suruh berhenti bila dia balik dari china tu.tak pe bersabar je la~~
tempat yang aku kerja tu petempatan orang china..dah macam pergi negara china dah kalo ada kat situ..mana taknya semua orang china je,orang melayu ada la sikit-sikit lalu dekat kawasan tu..orang china dekat kawasan tu pun tak berapa nak fasih cakap melayu..susah betul nak comunicate dengan diaorang..
hari tu ada seorang chinese nie nak daftar lesen dekat aku..langsung aku tak faham dia cakap apa..dia cakap mandrin dengan aku sambil buat gaya..mana aku nak faham..last-last aku tepon bos aku suruh cakap dengan dia...bos aku dah pesan kalo orang chinese nak daftar lesen tepon dia supaya senang sikit nak buat rundingan\cess ayat tak boleh blah..skema!/
berbalik kepada cerita kebosanan..
aku boring kerja dekat situ sebab tak dak kerja langsung nak buat..kerja aku cuma tunggu orang nak daftar lesen,renew lesen dan renew roadtax dan insuran..itu pun kalo ada orang nak buat benda tu..kalo tak da terpaksa la aku duduk dekat situ sampai pukul 6ptg..kerja tu start pukul 9pg..nak tido pun tak boleh sebab aku tak boleh tido tanpa bantal\ngada/
akhirnya aku buat keputusan baca novel tak pun main game dalam laptop..dan seterusnya akan bertambah lagi body weight bila sebelah tempat kerja aku tu kedai mini market=(
ok bubye nak tidoq..ngantuk siot~~
p/s:maaf entri nie mengarut sikit sebab terlelap sekejap=P 


Thursday, October 13

freebies background part 5-vintage modern

Tumblr_lt0euv4o8a1qep56go1_500_large

assalamualaikum......
hari nie aku nak share dengan uols background,pada aku cantik la jugak
kalau sudi sila gunakan dan jangan lupa kreditkan ye..=)

http://2.bp.blogspot.com/-zv0CHxSPo90/TpcEzsNPV5I/AAAAAAAAAjc/__VCvxBESD8/s1600/background+b2sty.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-7XDxbYJg5BQ/TpcE0OSflwI/AAAAAAAAAjk/dlqgC3BUrtk/s1600/background+b2sty+blue.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-kMY_UkAz34I/TpcE3G8Sw1I/AAAAAAAAAjs/ydhAeU5YMUA/s1600/background+b2sty+green.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-uK-eewEM_Q0/TpcE3RjYi8I/AAAAAAAAAj0/xBiDIbOsXug/s1600/background+b2sty+purple.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-ZwRzB9rZhU8/TpcFK8SN86I/AAAAAAAAAj8/2EaytfimC0U/s1600/background+b2ty+black.jpg

siap!maaf kalo tak memuaskan hati uols..
design asal dipetik dari background labs

nothing to says..

yes!!aku dah siapkan novel aku....baru chapter 1..hehehe
nantikan novel keluaran nurul husnayunus..\berangan lebih..baru buat 1 bab/
harap-haraplah novel kali nie aku buat tak stop ditengah jalan..
doakan aku dapat siapkan novel sebelum tahun depan!
ok bye..nothing to says=P


Tuesday, October 11

aku tertarik dengan gambar nie.

bagus betul laki nie,tak pandang rupa..
tak tau lak laki nie husband or boyfriend dia..
tah-tah laki nie saja nak posing gambar dengan pompuan nie..=)
aku menyampah laki yang suka pandang pompuan pada rupa je...tapi orang kata zaman sekarang nie laki suka pompuan yang chubby..betul ke?


son dong woon aku yang punya!!

Tumblr_lqbjnhgoht1qmi4meo1_500_large
assalamualaikum w.b.t
tak tau la nak update apa hari nie..
saja buat tajuk yang mengundang marah fan dongwoon..hahaha
mak aku selalu kata kenapa lah hampa nie suka sangat dengan korea,depa tu sunat pun dak..eeee~~ aku minat korea masa aku darjah 6..dulu memang minat giler citer korea..semua citer habis aku balun..drama dulu-dulu yang famous macam citer winter sonata,stairway to heaven,love in Havard,my girl,my sassy girl dan banyak lagi lah tak larat pulak aku nak taip=P.semua citer korea yang ada dekat 8tv semua aku dengan siblings aku dah tengok..eh apa aku merepek nie,nak citer pasal dongwoon tapi terbabas dari landasan yang sebenar..hahah...
dah tak jadi nak citer pasal dongwoon..tiba-tiba mak panggil suruh tidokan adik..
arghhh...entri tersekat di tengah jalan =_='



Sunday, October 9

beauty and trees brush


jenis-jenis brush vogue ladies yang aku ada..

assalamualaikum..
dah 2 hari tak tengok blog,rasa rindu la pulak..
hari nie aku nak perkenalkan brush yang macam kat atas tu..cantik tak?tapi tu aku buat tak berapa nak perfect sangat..
macam-macam pattern brush contohnya yang sekarang nie korang gila-gila sangat dengan pokok yang lettha bagi tu..
aku nak bagi freebies sikit tak boleh banyak-banyak sebab tak larat nak buat...kalau ramai yang request baru aku buat..hahaha

http://2.bp.blogspot.com/-Up3vMBiY56A/TpGw7vGNWuI/AAAAAAAAAi8/xhHQTTLjmAM/s320/husnavogue.png

http://3.bp.blogspot.com/-of-dHNXzwko/TpGxFEMKefI/AAAAAAAAAjA/q8A5VEFOSC0/s320/husnatree.png
nak??tak nak sudah..hihihi...
sila buat request di kotak komen dan follow dulu arr...=)
yang lady tu aku buat tak sempurna sangat kalau nak sempurna buat request arr..=)


Thursday, October 6

Pertukaran mulai sekarang!



Mulai hari ini,jam ini,minit ini,saat ini dan detik ini
penggunaan kata AKU untuk update selepas-selepas ini
kerana dengan penggunaan kata SAYA kurang idea untuk update post=)
entri sebelum nie aku guna perkataan SAYA,rasa tidak selesa sangat,so aku tukar penggunaan bahasa AKU supaya lebih mesra.
harap maklum!nanti jangan rasa aku nie kurang ajar pulak bila guna perkataan AKU yaww..
tak reti sangat nak guna perkataan SAYA sebab nampak macam skema sangat dan formal la pulak..
penggunaan kata aku untuk yang sebaya umur dengan aku saja..yang muda bahasakan diri dengan aku AKAK kalau yang tua,aku bahaskan diri SAYA..oke!bubye



ulam di cipta puncuk mendatang

Cf6c2205002d0c0f4e8db7e5_large
hmmmmmmm????
hello-mello...
yeyeyyy akhirnya setelah berbulan-bulan berlatih ambik lesen,LULUS dengan selamatnya..yes!lepas nie boleh bawak pakwe mak dekat belakang=).punya la ketaq lutut masa nak buat ujian titi akhirnya lepas jugak..alhamdullilah..
abang JPJ semuanya muda-muda macam sebaya umur aku je tu yang buat gelabah sikit/G.A.T.A.L\
lepas dah buat test tu pergi la agen lesen nak bagi gambar untuk buat lesen P,tiba-tiba aunty a.k.a pemilik agen lesen tu tanya aku nak kerja tak sebagai kerani sebab kerani dia cuti sakit..kiranya aku kerja sementara je la sebab bulan 11 nie aku kena sambung study dekat uitm..sementara tunggu bulan 11 baik aku pergi kerja cari duit untuk shopping takyah lama minta duit abah..nanti kena bebel pulak sebab asyik mintak duit je.=P..aunty tu bercuti dekat china selama 10 days,so tak dak sapa lah yang nak jaga kedai tu anak laki dia la kena jaga kedai tue..kalau ada apa2 hal yang aku tak faham kena la contact dengan anak aunty tu~segan la pulak~=P..esok dah kena mula kerja..rasa excited la pulak sebab seumur hidup aku tak pernah rasa situasi kerja..macam mana la rasa bekerja..kena tido awal nie,esok pukul 9 dah kena start keja..yey!

p/s:doakan saya boleh buat kerja yang aunty tu bagi tau=)


Wednesday, October 5

esok lah harinya......

Scaled_large
Roly Poly Roly Roly Poly
nan mireo naedo nan
dashi negero daga ga seo
Roly Poly Roly Roly Poly
naman bo il kkeoya
neo ege nareul boyeo jul kkeoya

                 ~T-ARA~

HALLOASSALAMUALAIKUM W.B.T\kalau tak jawab berdosa!/
esok adalah hari yang sangat penting yang menentukan segala-galanya..hahaha
takut plus gementar pon ada esok..
apa-apa pun saya mesti buat yang terbaek dan tidak membazirkan duit RM60..
kalo kita buat sesuatu janganlah kita over the confident sangat nanti akan jadi confident the over<abaikan kalo korang tak faham sebab ayat BI nie saja aja nak buat tunggang terbalik..=P
Opps lupa pulak nak bagi tau esok hari apa....esok hari khamis lah!so,what?
hari khamis saya nak pergi test JPJ a.k.a test lesen nak dapatkan P..takut~
takut plus tak sabar-sabar nak test JPJ..tak sabar-sabar sebab nak dapatkan huruf P..asyik pakai huruf L je kat moto,malu tau..rasa takut sebab takut jatuh titi ...fuh saya memang lemah sikit bab tu..dah la kena cukupkan 7 saat..7 saat tu lama kot,titi nak kena seberang tu pendek je..kalo buat brake emergency memang kesukaan saya..hehehe..
esok kol 8.30 pg mesti ada dekat tempat lesen tu..takut bangun lambat la..saya selalunya bangun kol 9.30 pg..hehe\pas sembahyang subuh tido balik/..oleh itu saya kena tido awal supaya esok saya dapat bangun awal..ok lah bubye,tak larat nak menaip:-)



Monday, October 3

award untuk follower yang ke200

Photobucket







maaf lambat kasi award untuk follower yang ke-200..
taniah di ucapkan kepada NISA AZIZ kerana dapat jadi follower saya yang ke-200 dan jutaan terima kasih kepada awak kerana sudi follow bloggie saya..kepada follow lain pun saya nak ucap jutaan terima kasih kerana follow saya..i love uols..
kepada nisa ambik la award tu sebagai tanda kenangan dari saya..maaf tak cantik sangat..=(

p/s:saya fanatik banyak dengan group b2st ^_*

happy birthday oh my sista

5443120683_83d6d46654_z_large

happy birthday to you!!
jangan asyik on9 je mesti baca buku..
jangan obses bloging 
masuk USM,realisasikan impian abah=P

cicak kobeng betol la!

12896586951950_large
sorry tak gambar cicak kobeng ;-)
\bismillahhirahmanirrahim/<kalau buat apa2 pun kena baca bismillah>
penggunaan kata 'aku' hanya untuk entri kali nie je..
aku tawar hati betul dengan blog..nak tutup blog la kalau macam nie!
penat dah buat entri tapi takdak sorang pun nak hargai..where's my followers??follow tak naik-naik dah pon,duit nuffnang pun takat tu je,churp-churp pun sama dengan nuff..yang tu aku tak kisah la tapi yang upset sangat follower tak naik-naik pun..orang lain baru 2-3 bulan bloging dah dapat 500-1000 follower yang aku nie nak dekat 8 bulan bloging baru 200 lebih..sadis sungguh='(..kenapa erk??entri aku buat tak best ke??kalo tak best cakap tak best aku terima dengan hati yang terbuka..tulis la komen "entri awak tak best langsung"..serius saya tak marah langsung..
lagi satu hal benda yang paling buat aku menyampah tak berkenan..tulis dekat shoutbox "i follow u,follow me back yaww"..tak pa lah aku follow,tapi bila tengok dekat list follower aku yang dia tak follow pun aku..tu penipu namanya..tak baik sungguh!!tiap-tiap hari aku blogwalking tapi tetap follower takat tu je...buat entri punya berjela tapi tak sapa pun baca..kalo korang sakit hati tak?kalo tak sakit sila abaikan..
lagi satu benda yang paling saya upset sangat-sangat,guna freebies tak bagi tahu dan tak kreditkan nama aku..ish geram bebenor lah!aku tak kisah kalo nak pakai apa benda dalam blog aku tapi tolong la bagi tau..penat-penat aku buat menghadap laptop sampai nak rabun mata,sedap2 hati je ambik macam tu je,dah la tak follow tinggal footprint lagi lah,maklumlah takut jejaknya di kesan...
nie first time aku luahkan perasaan tak puas hati aku terhadap dunia blog nie..rasa lega la sikit..sikit je~~
kalo lepas nie korang tak mau follow atau yang baru nak follow tapi tak jadik.. it's okay..tak kesah dah yang penting aku dah luahkan segala-gala benda yang menyakitkan hati......
maaf!kalo menyinggung perasaan kalo baca...kalo korang tak terasa bagus la lagipun entri nie saya buat macam tak geram pon...hehehe

~nothing to say~

1404112492_5_mkdy_large

Fakta 1 :

Anda tidak boleh menyentuh semua gigi anda dengan lidah anda…

Fakta 2 :

Setelah membaca Fakta 1 kamu dengan bodohnya mempraktikkannya

...Fakta 3 :

Setelah baca Fakta ke 2 anda tersenyum pahit ….dan berkata dalam hati “Hampeh..! aku dah terkena nih!”

He He He…!!! betul ker??

Fakta 4 :

Setelah anda membaca Fakta 3 anda berniat untuk copy lawak bodoh ni kepada geng korang yang lain untuk

 kenakan diaorang seperti korang yang telah terkena ……Wkwkwkwkwk…!!

.............................................................................................................
fakta ke4 terkena batang hidung saya la...
sumber lawak bongok nie dr kawan saya..=P

Sunday, October 2

banner owh banner =_*

Tumblr_lsg5ovpghj1qgd3o2o1_500_large

ini post yang ke-4 untuk hari nie..
yes saya dah ada banner..dulu saya tertanya-tanya macam-mana la orang buat banner yang boleh bergerak-gerak..rupa-rupanya sedang je nak buat cuma kena download photoscape tu yang malas..tak suka menunggu lama-lama hahaha..
first banner nie just cuma testing je..malas nak edit gambar lawa-lawa takut tak jadi=(
mempersembahkan banner saya yang pertama=P..........
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
"
'
"
'

Photobucket

Photobucket
besar sangat la pulak..ayoyo..

apa macam?ok tak..
simple je..cuma testing power je..=P
bye nak tidoq



story-mory/cerciter

first story


Juliana : “Abang Mie… Jom la datang rumah… saya rindu la.. lagipun suami saya pergi oversea tadi..”

Helmi: “baiklah malam esok abang pergi tau… nanti pandai la abang tipu isteri abang

tu..”

Juliana : “Oh ya.. sebelum datang esok.. abang cukur misai kasi licin dulu ye.. abang tahukan saya suka lelaki 



yg baby-face.”

Helmi : “Alamak… yang ni susah sikit.. isteri abang suka abang simpan misai ni nanti dia marah plak”

Juliana : “Alaaa… abang ni nak jumpa saya ke tak nie?”

Helmi : “oklah.. oklah.. Ana punya pasal.. apa saja abang sanggup”

Keesokan paginya, semasa Helmi hendak keluar untuk ke pejabat dia telah memesan kepada isterinya yang 



dia pulang lewat malam ini kerana ada mesyuarat penting… dan di pejabatnya.. Helmi telah mencukur 


misainya sampai licin..

Jam 4 pagi ketika Helmi balik ke rumahnya…isterinya sudah tidur… Dengan perlahan Helmi salin baju dan



naik ke tempat tidur…tiba- tiba isterinya tersedar lalu meraba-raba wajah Helmi yang licin itu dalam


kegelapan… dan berkata… “Kenapa kau tak balik lagi Jalil…kejap lagi suami akak balik…!!”

ishk..ishk..



second story

Alkisahnya.....
situasi berlaku di dlm kelas..
*cikgu masuk kelas...

Murid : Selamat pagi, Cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja?

Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid : Selamat pagi, petang dan malam Cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh

orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh

bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera Cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik.

Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan

berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya,

kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi

perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, Cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!

Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!

Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar Cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!

Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!

Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!

Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Kami dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

Ahahah........ ada2 je diorg ni....


third story

"P" hendaklah dilekatkan di motosikal bg yg lulus lesen motor..

Polis : "P" mana pak cik?

Pakcik : pi alor staq.

Polis : pak cik,ni nak bergurau2 plak ..sy tanya "P" mana pak cik..

... Pakcik : aku nak pi alor staq laa.

Polis : amboi , pakcik ni main2 plak ye..mana "P" nya pakcik oii..

Pakcik : kan aku dah habaq aku nak pi alor staq.hang jangan dok pelekeh orang tua macam aku ni..

Polis : nak pi pi lah..

Pakcik : hah , lagu tu kan senang..yg dok tanya banyak2 tu pasai apa?


forth story
Ayat Selepas Kahwin

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Masih lama lagi ke nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..

16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love 
U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…

6 bulan : I’m BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah

6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak
.
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih

6 bulan: Eh… Your call

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh

6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.

6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu

6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight

6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..

More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…



..............................................................................................................


The End

entri paling panjang yang pernah saya post...hehehe..100% bkn ayat saya tapi ayat kawan-kawan saya dalam group pra u smkpbg v(*_*)





freebies background part 4




assalamualaikum w.b.t..
nak bagi background dekat korang nie..
ambik lah jangan tak ambik tapi mesti mau kredit..kalo tak lawa cakap\jadi orang yg jujur/

Flower cute background

http://3.bp.blogspot.com/-eHAOQu8u5aU/TogkH6djZ0I/AAAAAAAAAhY/7y9X2YnxNV4/s1600/polkadot-crop.png

http://4.bp.blogspot.com/-T9dUb94qYUA/TogkILaeiKI/AAAAAAAAAhc/DKGdaP0oLS0/s1600/polkadot-crop+purple.png

http://1.bp.blogspot.com/-jHpPUnoTsA4/TogkMsBTlEI/AAAAAAAAAhg/Mb1FuHd_vn8/s1600/polkadot-crop+blue.png

http://1.bp.blogspot.com/-bvtmZfszQ5k/TogkMwMW0mI/AAAAAAAAAhk/qtDe6GNoqZc/s1600/polkadot-crop+green.png

Background Swirl

http://1.bp.blogspot.com/-dMiYkGFXeNQ/TogmS4RfogI/AAAAAAAAAhs/qPRlMIJTr5c/s1600/backgrond+swirl.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-hxkOk1xjwUc/TogmTt-2vlI/AAAAAAAAAhw/qLRHXasEQrk/s1600/backgrond+swirl+green.png

http://2.bp.blogspot.com/-h5BNr5cb-4Q/TogmWNZuhQI/AAAAAAAAAh0/wgskiXGVLyA/s1600/backgrond+swirl+pink.png

http://1.bp.blogspot.com/-tzI5mBHwlE8/TogmW4PHJfI/AAAAAAAAAh4/38TAxQzU8Dc/s1600/backgrond+swirl+purple.png

http://1.bp.blogspot.com/-1dzKZtxjY_U/TogmZjjEZwI/AAAAAAAAAh8/lyAteWTugrM/s1600/backgrond+swirl+red.png


background nie saya ambik dekat background lab..saya cuma edit warna sahaje!




wordless 3:15 pm

3d4a4ead8e1d079e50463113560e0e0d_large
hello..boring gilak hari nie..
saya rindu la dengan subjek bio masa kat sekolah..subjek nie yang paling saya minat daripada subjek sains yang lain terutama kimia..huyooooooo subjek kimia paling saya trauma..fizik not bad la sebab cikgu yang ajar tu still young..;-)
bila ada kelas bio mesti saya orang pertama yang masuk makmal kalo subjek lain saya la yang paling lambat nak pergi..;-P..
waktu kelas bio gila pay attention kalo kelas kimia siap makan lagi..\jahat/..sebab tu result kimia saya cukup-cukup lulus jer..;-P..
walaupun suka giler dengan subjek nie tapi result bio dapat C je..malu betul~~maybe sebelum SPM cikgu bio  marah dengan kelas saya sebab ada perselisihan faham sikit\kerana nila setitik rosak susu sebelanga,saya tak salahkan sapa-sapa pun/ tu la result budak kelas saya dapat takat B,C,D,E dan ada sorang fail, takdak sorang pun dapat A..subjek fizik saya pun lebih sama dengan bio je T_T..tapi syukur kredit jugak..hahaha..
saya dapat kos diploma menyimpang dari subjek yang saya ambik dari sekolah dulu..saya suka tentang medical,maybe takdak rezeki nak dapat medical,kos pengurusan maklumat pun ok jugaklah..
ni addmath punya pasal la!salah diri-sendiri jugak sebab malas buat latihan..=P
kepada adik-adik yang nak ambil SPM tahun nie,akak ucapkan good luck..hope you guys get the most better result then me..hehehe..HWAITING!!

Saturday, October 1

freebies UGLY cursors

310923_201551146578165_100001698433525_492610_1050531831_n_large
lapar macD la pulak..comot giler adik tirah makan..
nak bagi freebies la kat korang..baik hati betul...kita kenalah selalu sedekah=)
hish bising betulla adik-adik saya nie..nak tulis ayat pun tak da idea..
ok tanpa buang masa lagi...mempersembahkan hasil karya saya..UGLY CURSORS, knpa ugly?? ini adalah trend sekarang..hahaha huhuhu

http://2.bp.blogspot.com/-ePFmjeeBvVA/Tociq8jlaWI/AAAAAAAAAg0/tsJ4viCKhd8/s1600/cloud+2.png

http://2.bp.blogspot.com/-_WUCUdgwq8s/Tocixe1U_mI/AAAAAAAAAg4/H5OiDNE-AFM/s1600/epal.png

http://2.bp.blogspot.com/-jM6Qtm45VAw/Toci1oJEWoI/AAAAAAAAAg8/AwdtIYv0mJs/s1600/flower.png

http://1.bp.blogspot.com/-JlSjqhNeeuA/Toci5Y99ZxI/AAAAAAAAAhA/rYVZ6OsTjAw/s1600/love301.png

http://3.bp.blogspot.com/-2j1xjG-aZA0/Toci_J_O88I/AAAAAAAAAhE/hXnrlYDO-Q4/s1600/x+cursor.png



Friday, September 30

oneul joheun halu doeseyo=)

b2st gif Pictures, Images and Photos
saranghae oppa=P
mallo pyohyeonhal sueobsneun toyoil ...
nae hangmog halu hangug eoneoibnida ..

saja2 je xda idea nk buat post

tutorial hover scrollbar

A_large
title:tutorial hover scrollbar
request from:Hanis Sakinah
..........................................................................................
assalamualaikum dan salam sejahtera..hari ini saya nak ajar kawan-kawan buat hover scroll..bagi yang dah tahu sila abaikan..nak tahu macam mana hover scrollbar tu?sila sentuh cursor kawan-kawan di scrollbar saya=).ok dah..jom kita mulakan sesi pembelajaran kita..v(*_*)

1)dashbord>design>edit html
2)search code ]]></b:skin>
3)bila dah jumpa code tu,sila copy code di bawah dan paste atas ]]></b:skin>
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 10px;
background-image:url(url bckgrd);
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-image:url(url bckgrd);
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
::-webkit-scrollbar:hover {
background-image:url(url bckgrd);
}
::-webkit-scrollbar-thumb:hover {
background-image:url(url bckgrd);
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
*url background ada dekat sini atau ambil yang sendiri punya
*background-image:url(url bckgrd)kalo tak mau letak background boleh ubah kepada    background:letakkan kod colour html kawan-kawan..


4)siap!kalo ada problem bagi tahu ye..saya tak marah..=)
hari saya makan banyak sangat..berat badan pun makin naik..huhuhu
creditos:schafieqah yunus 



Thursday, September 29

ketagih..

15112011-mblaq-monalisa-3_large


saringan saje..

semenjak ada blog semua benda buat mesti dok asyik ingat blog..makan,tido,berakbuang hajat mesti teringat blog..memang angau berblogging..parah siot saya nie..
facebook pun dah jarang bukak kalo bukak pun sekejap je..boleh dikatakan setiap hari saya tido pukul 2 pagi keatas menghadap blog...
saya terjebak dalam dunia blog nie pada akhir taun lepas..mula-mula tak tau apa pasal blog pun tapi lepas jejalah blog tuto jadi gila main koding..tambahan pula adik saya,pqah sentiasa ajar nak buat tu la buat nie la..jadi gila terus berblog.kakak saya heran juga dengan pqah sebab tiap kali bukak blog mesti dia main koding html kononnya nak lawakan blog la..kakak saya kata berani hampa dok asyik koding nanti jadi gila baru hampa tau..boleh ke jadi gila..\i don't know/
nasib baik la saya cuti selama tiga bulan boleh la tido lambat..kalo tak cuti habis terbabas pergi kuliah..hahaha
jeles la dengan blog lysaa secret masuk majalah remaja..bila la pulak blog saya nak masuk majalah..huhuhu
tiap kali kemas rumah mesti fikir nak buat apa entri kat blog aku ye..pastu terbengkalai kerja kejap..bila madam a.k.a mama ketuk baru jalan..kekadang rasa bengong pulak buang masa untuk benda-benda macam nie..tapi berblog nie bagus kalau kena dengan caranya nie tidak banyak saya baca entri yang mengarut..buat tentang entri makin-hamun la dan seangkatan dengannya..entri yang meluat saya baca entri tentang kisah cinta blogger tu macam ex-khairulfahmi..citer dari A sampai Z tentang kisah cinta...yang buruk pun nak cerita ke..buat malu je..\jgn terasa..plezz/.berbalik kepada ketagih blogging,sekarang menunjukkan pukul 3 pagi saya masih tak tido..saya dengar bunyi macam-macam dan nak tutup laptop..takut~~bye!



best jugak citer bella calamidades..bye!

Freebies:kod bentuk-bentuk border

assalamualaikum...
kod bentuk-bentuk border nie boleh digunakan dekat sidebar title,post title,blockquate dan seangkatan dengan nya..


-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
}
 

-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}


-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}



 -moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;

border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}

 

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}



kredit to:putryynasuha