Wednesday, February 23

TUTORIAL BLOCKQUOTE

nak try tak cantikkan blog dengan kotak corak-corak atau nama komersial BLOCKQUATE.macam kat bawah nie
ini kotak blockquate saya..anda nak jugak..mehh saya tunjukkan cara.
1)design>edit HTML
2)cari kod di bawah(untuk memudahkan pencarian tekan ctrl+F)
.post-body {
3)dah dapat cari?copy pulak cod dibawah dan pastekan di atas kod post-body{
post blockquote { background-image:url(URL GAMBAR BACKGROUND BLOCKQOUTE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #FF0080; margin:1em 20px; }
4) try save kalau menjadi saya ucapkan taniah kalau tak jadi jangan putus asa sebab template yang digunakan tak sesuai dengan coding nie kot..

p/s: red colour tu ikut suka hati nak letak apa..boleh dapat kat kedai ini

credit to:Miss Farah 


SELAMAT MENCUBA!!



3 comments:

chocolatemylife.blogspot.com said...

tak jadi pun!

♥Husna Yunus♥ said...

@chocolatemylife.blogspot.commay be untuk sesetengah tempalate tak jadi coz coding lain2.cuba lagi jgn give up!aza2 fighting...!

Dila Nasurudin said...

dila nyer pown xjd jgk