speak chinese used google translate

dah lama rasanya tak update blog selama 3 hari nie..hehehe.ketagih la dengan dunia blogging nie..=)..walaupun tak tau nak update apa tp tetap rasa gatal punggung tangan nak jugak buat post baru..kihkihkih..
saya nie suka baca post kwn2 kt facebook terutamanya bila post dia tu menarik perhatian..mulalah saya nak menyampuk...hihihi
mula-mula saya bukak la facebook pastu tengok kt home ada satu post dari member saya.saya try la tengok apa yang direpekkan mereka dalam chinese..saya kalau dalam bab bhsa lain mmg suka walaupun tak faham.bahasa paling saya minat nak belajar bahasa korea,jepun n hokkien.
kalau korang faham cubala translate sendiri gmbr kt bwh nie..memang lawak dan tak faham langsung tapi nasib baik la ada google translate..hihihi..bajet pandai tulis cina
klik utk tengok dgn clear!
maksudnya:
pdoz:saya muhammad faildaus akan mengambil keputusan spm
syafiq:saya berasa panik
pdoz:(ayat yang kurang difahami)
husna:saya juga berasa amat takut untuk mengambil keputusan spm..bersama-samalah kita berdoa agar mendapat keputusan yang cemerlang dalam spm...amin
ayat telah di edit agar lebih sedap didengar kalau tak diedit maksudnya agak merepek dan langsung x faham!

macam tu la orang yang tak da asas bahasa cina tapi nak tulis cina..tunggang-langgang jadinya.harapkan mr google translate pun tak semestinya 100 % betoi..
>kepada blogger yang fasih bertutur bahasa cina harap dapat memperbetulkan kesalahan pronoun dan maksud ayat tu tau..hehehe..=)
>kepada kwn-kwnku jgn marah tau..=)

terima kasih kepada yang sudi meluangkan masa membaca entri merepek mlm2 buta nie!!

Comments

Popular Posts