teka teki teka tekup

entri kali nie nk buat teka-teki la..kalau korang boleh jawab korang la orang paling genius di dunia...hohoho...jgn tengok jawapan..ok!
sebelum mula teka teki nak minta tolong tekan salah satu link yang saya listkan di bawah nie...plezz..
kalau tak tekan takkan boleh jawab soalan yang saya bagi nie=)..kalau nak tekan lebih daripada 1 pun boleh..no problem





1) dalam banyak2 kain dalam dunia,kain apa paling berat dalam dunia nie??

2)ibunya 1,anaknya beribu..apa benda tue??

3)kalau 1+1=2,jawapan yang lain apa?

4)pokok apa bila manusia nampak dia akan lari?

5)sungai apakah yang tak da air?

6)ikan apa yang ada ketiak?

7)dalam banyak-banyak bas,bas apa yang paling pandai?

8)dalam banyak2 mi..mi apa yang boleh makan dengan ais?

9)mana lagi tua...motosikal ke kereta?

10)Ahmad bin Abu...kambing bin apa?

haaaa...boleh jawab ke tidak??
nak jawapan??sila FOLLOW blog nie dulu
hehehe...juz joke!kalau nak follow lagi bagusss...

jawapannya..................lu pikir la sendiri..

1)kain songket cap gajah duduk..

2)penyapu sampah

3)jawapan lain salah la

4)pokok nak tumbang la..takkan nak duduk kat situ je..hish2

5)sungai dalam peta

6)ikan duyung

7)bas sekolah 

8)MILO AIS

9)motosikal sebab dia guna tongkat

10)BINatang

kihkihkih.....
sebenornye teka-teki bukan awak yang reke nyer...tapi awak cari kat google je..
banyak jugo teka teki yang lawok..sajo je nak cer..cerite..dengan teman...

p/s:pengaruh cerita hantu kak limah balik rumah semakin hebat!


Comments

Popular Posts