tutorial post body background

dah lama tak update tuto..kalau x da orang nak request rasanya tak buat dah kot tuto..
tutorial nie direquestkan oleh seorang blogger yan bernama mimi.tq sbb request tuto..
tuto nie hanya boleh dibuat oleh pemakai template jenis denim saja..ok,so siapa yang tak pakai jenis denim jangan gatal tangan duk nak buat nanti rosak pulak blog.
firstly....

1)design>edithtml>tekan ctrl+F utk senang carik kod dibawah..
#content-wrapper {
dah dapat carik kod tu??kalau dah dapat baguss..
2)copy kod dibawah dan pastekan dibawah kod yang dicarik tadi tu..
 background : url(Url image); 
3)cari code nie pulak
 #main-wrapper {
4)copy code nie lgi dan paste di bwh dia
  background : url(Url image); 
5) cari code nie
#sidebar-wrapper { 
6) copy code nie dan paste di bwh dia
  background : url(Url image); 
7)try preview dulu..kalau x jadi kasi tau..

*url image tu jangan letak background terlalu banyak corak..letak yang simple2 sudah..
carila kat photobucket..

Comments

Fauziah said…
Thanks :) Menjadi lah. Jemput singgah >> http://fauziah-husna.blogspot.com/

Popular Posts