Saturday, August 6

tak semestinya perempuan x bertudung tu x baik??


Sempena bulan ramadan nie sama-sama la menginsafi diri kita supaya lebih baik dan sentiasa diberkati ALLAH S.W.T..
apa pendapat korang tentang aurat seorang wanita??
maybe isu nie sensitif bagi sesetengah perempuan yang tak pakai tudung tapi open minded la sikit =)
masyarakat zaman sekarang nie selalu beranggapan perempuan pakai tudung tak semestinya baik dan tak semestinya perempuan tak pakai tudung tu tak baik..tapi bagi saya adakah perempuan tak bertudung tu baik sedangkan dia melanggar perintah Allah..tepuk dada tanya iman =)..memang la ada sesetengah perempuan pakai tudung tu macam gedik je tapi dia telah menjalankan satu perintah Allah..
saya nie bukan la baik sangat tapi juz nak kongsi pendapat sikit tentang hal nie..geram jugak bila ada kawan yang tak bertudung kutuk orang bertudung..
satu lagi hal iaitu pengamalan pemakaian tudung saji..>kejap2 pakai tudung kejap2 tak pakai..
ramai orang zaman sekarang nie anggap pakai tudung macam trend tambahan pulak sekarang nie macam2 fesyen tudung yang ada..hari nie jumpa chantek je pakai tudung bila esok jumpa tudung dah melayang tak tau kemana..sadis
ok la takat sini dulu..sama2 la kita musabah diri setiap manusia ada kelemahan tak suma perfect..

p/s:sumber saya rujuk daripada ustaz..





2 comments:

D'ya Marshmello said...

huhu, sokong-sokong.D'ya pon berjinak-jinak mahu pakai tdung ;)

♥Husna Yunus♥ said...

@D'ya Marshmello alhamdulillah =)
ada insiatif nak pakai tudung...
chaiyok2!!hehe