tutorial border melengkung berwarna+shadow berwarna

Tumblr_lno49rwdxk1qfjv55o1_500_large
dah lama tak buat tutorial...nak tahu try tengok contoh dekat blog cikchubbypunyahakmilik.sebenarnya tu blog baru saya..tak siap renovate lagi tau..
tak mau buang masa,jom start enjin tuto..brum..brum..

1)design>edit HTML>tekan Ctrl+F nak senang carik coding
2)cari kod di bawah nie
#content-wrapper {
3)dah jumpa,copy kod dibawah dan paste dibawah kod yang dicari
-moz-box-shadow: 0 0 5px 5px #FFFFFF;
 -webkit-box-shadow: 0 0 5px 5px #FFFFFF;
 box-shadow: 0 0 5px 5px #FFFFFF;
 margin: 0 2%;
 padding: 0 0 15px;
 text-align: $startSide;
 background-color: $mainBgColor;
 -moz-border-radius: 15px;
 -webkit-border-radius: 15px;
 border-top: 2px dashed #A9D0F5;
 border-left: 2px solid #A9D0F5;
 border-right: 2px solid #A9D0F5;
 border-bottom: 2px dashed #A9D0F5;
 }
4)preview and then save!

nota kecik:

  • yellow-untuk warna shadow
  • brown-boleh tukar dotted,solid,double,dashed
  • orange-untuk warna border 



Comments

xjadi pun.. template tu tiba2 membesar, mcm tmplate washed denim.. saya pakai denim saje
Anonymous said…
nice , thanks :)
coding ni jadi , tapi saya letak bawah #content-wrapper{
best code ni sebab dia jadi ke tepi. dalame cari code mcm ni. tq.
*denim.

Popular Posts