Tuesday, October 18

nak resigns..fullstop!

Tumblr_lrxt39kduz1qkf588o1_500_large
assalamualaikum
dah lama tak update!bersawang blog~~
aku tak tahan!!aku tak tahan!!
stress giler kerja dekat tempat tu..boring nak tahap maksimun\hanya ALLAH yang tahu/
semua orang kata best la kerja kat situ tak banyak buat kerja asyik duduk je..
aku lebih rela kerja tu bagi kerja tapi dalam kuantiti yang sedikit je la daripada kerja asyik duduk je tanpa buat apa2..
aku cadang nak kerja boleh la turun berat badan tapi kerja nie buatkan berat badan aku makin bertambah..nak resigns rasa bersalah la pulak dekat bos..
cuma tinggal 1 minggu lagi aku kena kerja dekat situ..lepas tu aku nak blah,nak uruskan urusan masuk U..
bos aku dengan isteri dia sedap2 je holiday dekat china yang aku kerja la sampai hari sabtu..dah la sabtu kena kerja..nasib baik anak dia tinggal tak pergi china..senang sikit aku nak tanya2 kalau tak reti..tapi seganla sebab anak dia lelaki\gatal+garik/..anak dia laki it's okay la tapi aku tak faham sangat la apa yang dia cakap..maklumlah orang china cakap melayu lain sikit banyak bunyi.
kalau aku resigns esok mesti bos tak bagi.mesti dia suruh berhenti bila dia balik dari china tu.tak pe bersabar je la~~
tempat yang aku kerja tu petempatan orang china..dah macam pergi negara china dah kalo ada kat situ..mana taknya semua orang china je,orang melayu ada la sikit-sikit lalu dekat kawasan tu..orang china dekat kawasan tu pun tak berapa nak fasih cakap melayu..susah betul nak comunicate dengan diaorang..
hari tu ada seorang chinese nie nak daftar lesen dekat aku..langsung aku tak faham dia cakap apa..dia cakap mandrin dengan aku sambil buat gaya..mana aku nak faham..last-last aku tepon bos aku suruh cakap dengan dia...bos aku dah pesan kalo orang chinese nak daftar lesen tepon dia supaya senang sikit nak buat rundingan\cess ayat tak boleh blah..skema!/
berbalik kepada cerita kebosanan..
aku boring kerja dekat situ sebab tak dak kerja langsung nak buat..kerja aku cuma tunggu orang nak daftar lesen,renew lesen dan renew roadtax dan insuran..itu pun kalo ada orang nak buat benda tu..kalo tak da terpaksa la aku duduk dekat situ sampai pukul 6ptg..kerja tu start pukul 9pg..nak tido pun tak boleh sebab aku tak boleh tido tanpa bantal\ngada/
akhirnya aku buat keputusan baca novel tak pun main game dalam laptop..dan seterusnya akan bertambah lagi body weight bila sebelah tempat kerja aku tu kedai mini market=(
ok bubye nak tidoq..ngantuk siot~~
p/s:maaf entri nie mengarut sikit sebab terlelap sekejap=P 


No comments: