Wednesday, May 11

sensitif isu...mana boleh!!

fuh!penat betul pi sekolah...maklumlah dah lama tak pergi sekolah.
first time naik bas sekolah..gila rasa penat siot..dulu duduk hostel bila dah form6 malas nak duduk hostel(mahukan kebebasan)..ok!tak mau cerita pasal penat sekolah..kenala berkorban sikit kalau nak berjaya...sementara tunggu panggilan ke2 upu(kalau dapat) baik pergi form6.

hari nie hari last orientasi untuk pra u/form 6(upgrade sikit) so,ada la cikgu seorang nie buat aktiviti berkumpulan.dah dapat kumpulan masing2 kena la perkenalan diri masing2.dah kenalkan diri masing2 kitaorang kena duduk ikut barisan...
cikgu tu atau bukan nama sebenar cikgu M nie buat la aktiviti contohnya kalau dia sebut sesuatu ciri-ciri seorang individu tu kita kena datang kedepan..
first cikgu nak cari siapa yang paling tua dalam group tu..so sapa yang paling tua kenalah naik ke pentas lepas tu cikgu tu suruh la buat gaya miss world pondan..memang lawak tengok kawan2 buat gaya model ala pondan...
gelak punya la sakan saya tak tau nanti nasib macam mana...
pastu cikgu tu suruh pulak cari ciri-ciri yang dia sebutkan...sapa rasa tekena batang hidung dia kena pergi naik pentas.ciri yang cikgu tu nak memang buatkan diri ini terasa...huhuhu..masih lagi ingat dialog dia tu....
          setiap kumpulan perlu antar 2 wakil boy and girl untuk kedepan..ok!
          sesiapa yang mempunyai ciri yang saya sebutkan sila ke depan!(berdebar jantung saya tau)
          sesiapa yang mempunyai saiz badan yang besar...hahaha..(siap gelak lagi) 
punya la terkejut bila dia cakap macam tu..kawan2 saya  apa lagi pandang ke arah saya la..
bila kawan2 suruh pergi kedepan terpaksa la pegi walaupun terasa sangat dengan isu saiz badan nie...huhuhu..kalau tak antar wakil pulak satu kumpulan kena denda..mau tak mau kena la korbankan..
bila dah naik pentas cikgu tu suruh pulak buat gaya ahli bina badan!omg malu nya...rasa nak nangis je..nasib baik la pasangan saya tu sporting la jugak..dia kata jangan malu buat bodoh sudah...jangan la buat bodoh kenala buat pandai..ayoyo...
bila sampai turn kitorang,dengan selambanya saya pun buat gaya2 yang merepek...hahaha..
satu dewan gelakkan kitaorang....saya buat2 tak malu tapi dalam hati hanya Tuhan yang tahu..
saya rasa seronok dan malu bercombine(tahu ke apa dia tu) bila group saya menang..hehehehe..memang lawak boleh masuk maharaja lawak!kitaorang dapat 500 hinggit tau..penyumbang terbesar dalam group tu..hehehe
walaupun menang tapi tetap terasa kot...mana boleh isu sensitif macam tu..kalau nak cari orang paling kurus kering boleh la tahan nie cari jugak bebadan beso...
tooooooollllllllllloooooooooonnnnnnngggggggggg makkkkkk alang nak kurus.....huhuhuhu

p/s:orang kata,orang yang berbadan gempal/gemuk/besar nie comel...betul ke???
        
tq kerana sudi baca luahan hatiku...v(*_*) peace no war


LOVE KPOP,
husnayunus


Monday, May 9

because of you(Cable thieves)


hahahhaha...dah lama tak update blog nie..
semua nie angkara pencuri cabel yang semakin kurang hajo macam
labah-labah(tak dok kena mengeno)

(bukan gambar sebenar)
kurang hajor punya budak!!
tak takut kena shock..
tak dak kerja lain ke daripada curi kabel telekom tu..
berapa sen sangat la pun kalau jual..
lepas la kut nak beli rokok..damn!

semuanya disebabkan pencuri kabel yang kurang siuman habis tak boleh online..blog pun dah tak de orang datang sebab tak blogwalking...punca pendapatan pun tak naik-naik dah..ayoyoyo....
because of u,pencuri kabel tauke cyber cafe jadi kaya tau tak...beng***....
ok sekarang nie kabel dah dibaiki...kalau pencuri kabel tu curi lagi wire kabel tu memang nak mati arrr...mana taknya tiang kabel tu tepi jalan raya je..kalau kena langgar lepas curi kabel,tak ke mati kodok..
kalau ada pencuri kabel yang terbaca blog nie harap-harap insaf dan malu dengan diri sendiri sebab jadi pencuri nie hidup tak aman sebab orang selalu menyumpah macam-macam..tak bahagialah hidup kamoo dunia akhirat...

p/s:tak mampu guna broadband...huhuhu...ada wifi kira bersyukurlah...alhamdullilah

Aishiteru



layannn...
tengah boring2 nie..





Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana
[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan
Back to [*][**]
Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa ghairah
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali
Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo