Friday, June 17

macam-macam mood la...



hari mood rasa lawak lepas tengok
video....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:





sebenarnya tak de kena mengena pun dengan tajuk post  hari nie..sebab bluur baru bangun tido..




Wednesday, June 15

Gerhana Bulan

Hadis Abdullah bin Umar r.a:
Rasulullah s.a.w telah bersabda: Sesungguhnya matahari dan bulan tidaklah menjadi gerhana disebabkan kematian seseorang atau kerana dihidupkan seseorang tetapi kedua-duanya adalah termasuk ayat-ayat (tanda-tanda) dari Allah. Oleh itu apabila kamu semua melihatnya maka dirikanlah sembahyang. (Riwayat Bukhari dan Muslim)
kenapa saya tak tahu pun gerhana bulan semalam 15 jun 2011..betul2 ketinggalan zaman..
bila bukak google baru tahu ada gerhana bulan!!pukul 2.55 tadi kot gerhana bulan berlaku.masa tu semua orang sedap tido sambil melelehkan air liur..=p
nak tahu lebih banyak tentang gerhana bulan pergi la ke blog puteramaahad91.




dapat tengok gerhana bulan penuh dekat google je..




Monday, June 13

TUTORIAL CANTIKKAN SCROLLBAR BLOG

lama jugak tak update tuto..
tuto kali nie macam mana kita nak cantikkan scrollbar blog.scrollbar blog tu yang ada dekat sebelah kanan tu.tengok scrollbar saya cantik tak-polka dot
tuto nie hanya sesuai untuk pengguna google chrome sahaja.ok jom mula~~


1)dashboard>design>edithtml>tick expand widget
2)cari kod dibawah(tekan ctrl+f utk senang cari kod)
]]></b:skin>
3)copy kod dibawah dan pastekan sebelum yang dicari tadi tue..
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #D9D9D9;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #F2F5A9;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
tambahan:
kalau nak guna gambar boleh gantikan kod background-color: #F2F5A9; dengan kod di bawah
background-image:url(URL BACKGROUND);
nak letak border pulak juz tambahkan kod di bawah selepas border-radius:10 px
border: 1px solid #000000;
bila dah puas hati boleh la save!

taniah hazama!!

lambat sikit nak buat entri pasal hazama nie...blogger lain suma dah tulis entri pasal af9..saya nie agak ketinggalan zaman sikit..


nasib baik hazama menang kalau lena menang kureng best sikit la..jangan marah peminat lena tau..
hazama memang layak menang sebab suare dia memang ada aura artis.tapi kenapa orang pertikaikan hazama nie tak patut masuk af.si azri tu tak mau kata apa pun siap jadi finalis mystarz LG lagi tu..jangan marah fan azri tau..
hazama dapat undian tertinggi iaitu 45 peratus,lena 28 peratus,fina 15 peratus,azri 12 peratus..
kesian fina tak dapat n.johan padalhal suare di mantoop bak kata azri..
ok dah habis ceriter pasal af...HAZAMA KAUTIMMMM..