Saturday, August 6

tak semestinya perempuan x bertudung tu x baik??


Sempena bulan ramadan nie sama-sama la menginsafi diri kita supaya lebih baik dan sentiasa diberkati ALLAH S.W.T..
apa pendapat korang tentang aurat seorang wanita??
maybe isu nie sensitif bagi sesetengah perempuan yang tak pakai tudung tapi open minded la sikit =)
masyarakat zaman sekarang nie selalu beranggapan perempuan pakai tudung tak semestinya baik dan tak semestinya perempuan tak pakai tudung tu tak baik..tapi bagi saya adakah perempuan tak bertudung tu baik sedangkan dia melanggar perintah Allah..tepuk dada tanya iman =)..memang la ada sesetengah perempuan pakai tudung tu macam gedik je tapi dia telah menjalankan satu perintah Allah..
saya nie bukan la baik sangat tapi juz nak kongsi pendapat sikit tentang hal nie..geram jugak bila ada kawan yang tak bertudung kutuk orang bertudung..
satu lagi hal iaitu pengamalan pemakaian tudung saji..>kejap2 pakai tudung kejap2 tak pakai..
ramai orang zaman sekarang nie anggap pakai tudung macam trend tambahan pulak sekarang nie macam2 fesyen tudung yang ada..hari nie jumpa chantek je pakai tudung bila esok jumpa tudung dah melayang tak tau kemana..sadis
ok la takat sini dulu..sama2 la kita musabah diri setiap manusia ada kelemahan tak suma perfect..

p/s:sumber saya rujuk daripada ustaz..





Thursday, August 4

Jangan lupa namaku

Tumblr_lpeu0mvabx1r0tuiho1_500_large

sapa tengok citer ramadan terakhir tv3..angkat hidung =P
best betol citer tu,sangat menginsafkan..

bukan nak citer pasal citer tu tapi nak citer pasal ost citer nie..
saya suka betol la dengan lagu citer nie..maksud dia mendalam dan unik..kalau x caya try la dengar..
saya memang puji la sapa penulis lirik lagu nie..;)



Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku

Kerana
Aku mengingati mu
Kerana
Aku men’cintaimu
Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur
Kerana
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati
Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan
Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati
Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati
Kerana
Aku merindui mu
Hmmm Kerana aku sentiasa menyintaimu

Wednesday, August 3

1st Giveaway Hari Raya by Wati Coklat

nak coklat plezz~~tapi kena join dulu GA nie
saya di tag oleh pqah untuk bersama-sama menjayakan GA miss wati
tengok pic coklat kat blog miss wati nie memang meleleh air liur..yum..yum..yummm tambahan bulan puasa nie..

syarat-syarat penyertaan:

  • mesti kena follow blog miss wati tapi x mau follow pun x tapi tak tahu la apa yang miss wati update
  • buat entri tentang GA nie dengan tajuk...
 1st Giveaway Hari Raya by Wati Coklat

  • wajib tag sekurang-kurangnya 3 org kawan yang boleh join GA nie
  • letak banner  dibawah  di entri dan linkkan banner tersebut
  • tinggalkan link entri anda di kotak komen miss wati..ok!
  • hadiah diberi kepada peserta bertuah berdasarkan cabutan undi..kalau nasib baik dapat la hadiah coklat yang sedap2.
  • tarikh luput penyertaan 25 ogos 2011
tekan je gambar tu kalau nak tahu lebih detail tentang GA nie
THANK YOU!
saya nak tag:

Apa ada pada nama anda?

Cute-hand-harry-potter-hermione-granger-necklace-pretty-favim.com-45643_large


NURUL HUSNA
NNaif
UUntung
RRamah
UUlung
LLemah-lembut
HHarum
UUtuh
SSuci
NNaif
AAmanah
Apa ada pada nama?


tahu x apa maksud nama korang??kalau tak tahu try la cuba cari maksud nama tu..
nama saya NURUL bermaksud cahaya dan Husna bermakna kecantikan..hehhe
nama ja cantik tapi orangnya x tau la cantik ke tak..

arrghhhh..i'm late!!

21045_249334299414_181021394414_3167168_4274223_n_large
dah terlambat sudah...
kenapa la saya tak check pemohonan ke poli lebih awal..huhuhu,maybe x dak rezeki kot..
dah sempat dah nak prepare kalau nak daftar..terpaksala kena la stay form6 or waiting for uitm second intake..
saya dapat kos diploma sains kesetiausahaan..cam best je kos tu..
esok tarikh daftr...huhuhu..
walau cam mna pon saya kena struggle in form6!
hwaiting!!
bye~~nak tido dulu..