Thursday, August 25

salam aidilfitri maaf zahir dan batin

Lapar puasa terketar-ketar
Bila berbuka lega rasanya
Kad raya tak sempat nak hantar
pakai blog pun dah kira grand lah ye..!

*selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada blogger 1 malaysia dan kawan-kawanku..
*minta maaf kalau ada buat salah kepada sesiapa yang mengenali diri nie
*makan nasi himpit dengan pulut memang pergh...
*tiada kata lagi ucapan nak cakap..makan lemang dengan tempoyak banyak makan jangan sampai baju terkoyak...hehehe(pantun olahan sendiri)

bangun pagi gosok gigi
gosok gigi sampai putih
putih berseri di pagi raya
nak ucapkan selamat hari raya =)

Wednesday, August 24

uitm di hatiku




alhamdullilah dapat uitm yang second intake punya..
dari akak yang first sampai ke saya semua dapat UITM..ok la tuh..
abah saya selalu kata asyik uitm je,USM la pulak..nak buat macam mana dah rezeki dapat UITM..syukur sangat
kalo nak pergi usm mesti kena sambung form6 or matrik or asasi..matrik dengan asasi tu kompom dah saya tak pergi..kalo pergi form6 takut nak tanggung risiko..dah rezeki dapat uitm better saya pergi daripada kejar yang tak tentu lagi.
cikgu-cikgu form6 suka buat saya confius nak pergi ke tak uitm..ada yang kata kalau buat diploma rugi..nak kena bayar ptptn la..peluang perkerjaan x cerah la..bla..bla...maklumlah cikgu x bagi saya pergi sebab saya nie harapan sekolah..heheh(perasan sekejap)
friends saya pulak ada yang kata pergi la kalau kau x mau stay form6,kalo aku pergi sebab peluang ada depan mata..ada pulak yang kata jangan la pergi Alang(nama timbangan).baik kau stay form 6 boleh terus buat ijazah!
pelbagai statement yang ada buat saya jadi confius nak pergi ke tak..huhuhu
apapun saya tetap nak pergi uitm sebab kalo saya masuk u sekarang kompom dua2 kaki saya dah melangkah ke u..kalo form6 baru sebelah kaki melangkah.hehehe..kalo korang nak dua2 kaki melangkah ke sebelah kaki je melangkah?tepuk dada tanya hati.(ceh jiwang karat la pulak)
untung betul saya dapat uitm dekat Merbok Sg Petani sama kakak pulak tu..senang nak buli dia..hehe..
apa2 pun doakan saya tau!
p/s:alhamdullilah kakak saya dah dapat kerja dekat Murphy Oil Corporation dekat menara Petronas KLCC