Friday, September 16

misi mencari follower ke 1000

App_full_proxy_large


rajin pulak saya updated entry for this month..\what the fish/
sekarang nie saya dalam misi mencari follower yang ke 1000..agaknya sapa la yang bertuah tu..kihkih
sapa2 yang jadi follower yang ke1000 ada hadiah yang menarik menanti dia..\saya cadang nak bagi teddybear domo atau nak bagi salah satu teddybear yang ada dalam gambar di atas =P x sure lagi/
kalau nak try nasib follow la blog saya mana nak tau dia lah follower ke 1000 yang saya sedang cari..=)
saya dah buat contest tapi tetap jugak follower x sampai 1000..pastu contest tu tak dapat sambutan sangat pun...sedey bebenor...huhuhu..btw thanx sapa yang join contest tu
mulai pada jam ini,minit ini,saat nie saya akan pergi blogwalking dan akan selalu ping blog untuk mencari miss/mister 1000 tu...hehehe..tunggu kau!!=P
ok la cukup citer untuk malam nie..entri ini saya taip pukul 11:42 pm..

Thursday, September 15

smart doe tarian Malaysian Boy

lagu Malaysian Boy yang riuh dituduh menciplak lagu American Boy..btw kreatif jugak Altimet nie ubah suai lagu..syiok betul..
tarian Malaysian boy yang disampaikan oleh Re-Do yang menang audience Choice Award Winners from k-pop Hitz Talent Show yang dianjurkan astro tu best betul..sesuai dengan rentak lagu Malaysian boy.


apa macam best tak?
p/s:siapa artis k-pop kumpulan Rania tu??tak kenal pun=P

Wednesday, September 14

Contest I'm Proud To Be A Muslimah

saya join contest lagi!!hahaha..bulan nie memang saya target nak join contest je..mana nak tau menang salah satu contest yang telah saya join..menang atau kalah tu lain citer..kalau menang syukur alhamdullilah kalau kalah pulak tak pa la x dak rezeki nak buat macam mana.\everything in life is luck/
contest nie di anjurkan oleh tuan punya blog fiqracake.blogspot.com.contest nie bertujuan untuk wanita/ gadis faham tittle muslimah itu sendiri.. bukan hanya pada pakaian dan cara bergaul.
berikut adalah syarat-syarat penyertaan contest tersebut:
banner contest nie
klik gambar utk ke contest tersebut..


gambar kartun muslimah saya:
comey tak??
hasil pencarian model muslimah di google=)

pendapat saya terhadap ciri-ciri seorang muslimah:

    • seorang muslimah haruslah berkelakuan baik contohnya sopan-santun,hormat org tua dll
    • muslimah tersebut haruslah menjaga cara pemakaian yang telah di syariatkan oleh islam
    • sentiasa merendah diri
    • istiqamah dalam melaksanakan tanggungjawab
    • menjaga batas-batas pergaulan dengan kaum Adam(bukan muhrim)
    • menginsafi diri dengan serta-merta jika melakukan kesalahan walaupun sekecil kuman kesalahan itu..
    • sentiasa ikhlas dalam melakukan sesuatu pekerjaan
    • sabar menghadapi pelbagai cabaran dalam hidup
    • mempunyai hati yang suci walaupun tidak mempunyai paras muka yang menawan
    • sentiasa bersyukur dengan nikmat yang dikurniakan ALLAH S.W.T
    • berilmu pengetahuan luas yang boleh memajukan diri-sendiri
    • bijak mengurus hal-hal peribadi sendiri tanpa menyusahkan orang lain
    • sentiasa berusaha mencari keredhaan ALLAH dengan melakukan amalan2 sunat..
    • bijak mengurus rumahtangga untuk kekal harmoni(bagi yg berkahwin=))
    cukup pendapat saya terhadap ciri2 wanita muslimah..
    *********************************************

    hadiah yang ditawarkan sangat lumayan-
    Pertama:
    x1 Long Sleeve lycra maxi dress - Anaf Marketing
    x1 coklat @ 35 cavity - Coklat Manis2u
    x1 tudung - Ainz Eshop
    x1 gypsy crumple shawl - AidaRabbaniyin
    x1 purse - Jom Chantek Chantek
    x1 inner neck - Zara Hijjab

    Kedua:
    x1 t shirt muslimah - Iman Abdul Gallery
    x1 dress - Jom Chantek Chantek
    x1 tudung syria yuna - Eila Cuteness Shoppe
    x1 purse - Fariza Faisal Boutique
    x1 inner neck - Zara Hijjab

    ketiga:
    1 tudung & x1 assesories - Happy Qlasik
    x1 purse - Jom Chantek Chantek
    x1 tudung - Ainz Eshop
    x1 dress - Jom Chantek Chantek

    keempat:
    x1 gypsy crumple shawl - AidaRabbaniyin
    x1 Dress untuk girl - Little Darlings Closet
    x1 tudung - Ainz Eshop

    kelima:
    x1 satin shawl & x1 brooch - Nia Collections
    x1 tudung - Ainz Eshop
     x1 Dress untuk girl - Little Darlings Closet

    keenam:
    x1 gypsy crumple shawl - AidaRabbaniyin
    x1 shawl - Zara Hijjab

    ketujuh:
    x1 shawl plain - Ainoura Collections
    x1 purse - Jom Chantek Chantek
    x1 shawl - Zara Hijjab

    kelapan:
    x1 tudung - Ainz Eshop
    x1 purse replika coach -  Anything Shop
    kesembilan:
    x1 shawl plain - Ainoura Collections
    x1 coklat cadbury - Afiq

    kesepuluh:
    x1 satin shawl - Anything Shop
    (banyaknya hadiah..saya copypaste ye dari tuan blog sbb banyak sangat senarai hadiah..hehe)

    kalau nak tengok hadiah boleh tengok dekat sini


    saya nak tag contest nie kepada



    freebies background part 3-own design

    arghhh saya gila buat background..hehehe..background nie tak la cantik mana pun..tapi saya rasa seronok kalau ada orang pakai..hehehe..
    mula-mula buat background nie rasa macam tak yakin je nak bagi freebies kat orang tapi kita kena berani cuba sesuatu yang baru..hehehe
    ok la kalau korang nak ambik je la,saya buat simple je maklumla budak baru belajar ;P..nak tengok preview background sila pergi ke >>SINI<<

    http://2.bp.blogspot.com/-sULsA8ZGX7A/TnDXyO9dJQI/AAAAAAAAAZs/Vfbf-kI2Gm8/s1600/unabluekaler.png

    http://2.bp.blogspot.com/-KgPdmkenU1Q/TnDX3GL7wHI/AAAAAAAAAZw/pC7Or5l57Uo/s1600/unapinky.png

    http://2.bp.blogspot.com/-hE04IoYvvQg/TnDX7siKqnI/AAAAAAAAAZ0/dD6xLnh1A8k/s1600/unasilver.png

    http://3.bp.blogspot.com/-dIvDvX_1W3Q/TnDYAT0lOgI/AAAAAAAAAZ4/9thEQTesJiw/s1600/unagreen.png

    http://4.bp.blogspot.com/-8B_Yw64FHl4/TnDYE6nce3I/AAAAAAAAAZ8/zpVRyXC9R4M/s1600/unaoren.png

    http://3.bp.blogspot.com/-Y2HKQ7yhPSo/TnDYJp3GQSI/AAAAAAAAAaA/eFWmS4ZtoDc/s1600/unapurplelove.png

    http://3.bp.blogspot.com/-qlqe0AftxcY/TnDYOPbFvOI/AAAAAAAAAaE/JTjQeKMJ2jc/s1600/unared.png

    http://4.bp.blogspot.com/-yQU7YYtgr4s/TnDYTBjqXHI/AAAAAAAAAaI/g0n5Tjm-TcI/s1600/unayellowkaler.png


    http://2.bp.blogspot.com/-lsQ_d69jZUM/TnDYwlUbp4I/AAAAAAAAAaM/wvZ7fwXJs8Y/s1600/unasoftpink.png
    ok x?
    kalo dah ambik jangan lupa like tau..hehehe



    Tuesday, September 13

    freebies background part 2-vintage

    untuk vintage lover saya nak bagi background yang cun untuk korang..ameklah kalau sudi...jangan lupa kredit ye..penat buat benda nie~~
    http://4.bp.blogspot.com/-vPvpsrhBRcQ/Tm-OMeBXwxI/AAAAAAAAAZE/4JjNQwirfpQ/s1600/bluevintage.png

    http://4.bp.blogspot.com/-KukvvZX_Bhc/Tm-OPHzzCNI/AAAAAAAAAZI/SQGoMw_l0Ps/s1600/greenvintage.png

    http://2.bp.blogspot.com/-Bk1fjCLt0RQ/Tm-ORvKIpdI/AAAAAAAAAZM/kgYBXLPwC8g/s1600/maroonvintage.png

    http://4.bp.blogspot.com/-VVULbl_TJNw/Tm-OT2iiorI/AAAAAAAAAZQ/6FBDiI-jvTk/s1600/silvervintage.png

    http://4.bp.blogspot.com/-ANoeDusXhYw/Tm-OWggusvI/AAAAAAAAAZU/7GkqBJo_UDY/s1600/pinksoftvintage.png

    http://4.bp.blogspot.com/-uoOihk12rB4/Tm-OderTraI/AAAAAAAAAZY/mxBonjP3kac/s1600/purplevintage.png
    http://1.bp.blogspot.com/-bM4FJD55GRo/Tm-PHZ3-fjI/AAAAAAAAAZc/2aYp-ScuvFI/s1600/redvintage.png
    nota:
    ambil la..tak seberapa pun..jangan lupa like and komen sekali tau=)

    freebies background part 1

    nak background??ambik la tapi kredit tau!!komen sekali~~

    http://3.bp.blogspot.com/-tSNrOdssOW0/Tm-Cvcu1BSI/AAAAAAAAAYY/IBKzGTeLuPk/s1600/PURPLELOVE.png

    http://3.bp.blogspot.com/-84vPW3ftZoE/Tm-CwhslzFI/AAAAAAAAAYc/7XJYokZw-Ao/s1600/BLACKLOVE.png

    http://4.bp.blogspot.com/-xAA3wdLfC9E/Tm-CxASPEPI/AAAAAAAAAYg/ZUfxKf75ZGA/s1600/BLUELOVE.png

    http://4.bp.blogspot.com/-D0QfFoXrT-c/Tm-C2QNwgEI/AAAAAAAAAYk/FOp0CawzYeA/s1600/PINKYLOVE.png

    http://3.bp.blogspot.com/-GtjuawBQuNU/Tm-C229iidI/AAAAAAAAAYo/9yf3GFxurDc/s1600/REDLOVE.png

    http://3.bp.blogspot.com/-OERI3k5LFbs/Tm-C-dwUNWI/AAAAAAAAAYw/8egDezKQw0Y/s1600/SILVERLOVE.png

    http://3.bp.blogspot.com/-MAnJSIsbbVc/Tm-C-xFH2EI/AAAAAAAAAY0/dlYcSqICEAg/s1600/SOFTPINKLOVE.png
    http://2.bp.blogspot.com/-SgeVoOn9UFw/Tm-FvF82EGI/AAAAAAAAAY4/SKaWhZ2XLss/s1600/GREENLOVE.png
    http://1.bp.blogspot.com/--cNqDGAF7Do/Tm-FxXE3CVI/AAAAAAAAAY8/Vhu1U9wYlRY/s1600/SEABLUELOVE.png

    http://3.bp.blogspot.com/-n230kFjiROI/Tm-F0o_YoXI/AAAAAAAAAZA/76Za4u78gWI/s1600/ORANGELOVE.png
    NOTE:
    cantik x??kalo nak2 jgn lupa bagi tahu tau =)

    tutorial border melengkung berwarna+shadow berwarna

    Tumblr_lno49rwdxk1qfjv55o1_500_large
    dah lama tak buat tutorial...nak tahu try tengok contoh dekat blog cikchubbypunyahakmilik.sebenarnya tu blog baru saya..tak siap renovate lagi tau..
    tak mau buang masa,jom start enjin tuto..brum..brum..

    1)design>edit HTML>tekan Ctrl+F nak senang carik coding
    2)cari kod di bawah nie
    #content-wrapper {
    3)dah jumpa,copy kod dibawah dan paste dibawah kod yang dicari
    -moz-box-shadow: 0 0 5px 5px #FFFFFF;
     -webkit-box-shadow: 0 0 5px 5px #FFFFFF;
     box-shadow: 0 0 5px 5px #FFFFFF;
     margin: 0 2%;
     padding: 0 0 15px;
     text-align: $startSide;
     background-color: $mainBgColor;
     -moz-border-radius: 15px;
     -webkit-border-radius: 15px;
     border-top: 2px dashed #A9D0F5;
     border-left: 2px solid #A9D0F5;
     border-right: 2px solid #A9D0F5;
     border-bottom: 2px dashed #A9D0F5;
     }
    4)preview and then save!

    nota kecik:

    • yellow-untuk warna shadow
    • brown-boleh tukar dotted,solid,double,dashed
    • orange-untuk warna border 



    Monday, September 12

    2 in 1 contest by Yana-Lucky Draw

    halooAssalammualaikum..saya join contest lagi...\asyik join contest je tapi tak pernah nak menang pon T_T/
    contest kali nie di anjurkan oleh cik Yana..bila tengok ramai blogger update tentang contest macam menarik je contest nie..tanpa buang masa terus klik new post nak buat tentang contest nie..harap-harap la dapat salah satu hadiah yang ditawarkan.....
    apa la syarat-syarat contest nie ye??jom layannn.



    SYARAT-SYARAT UMUM
    Digalakkan Folow dan Like Fanpage owner contest ini >klik here<
    Peserta boleh join 1 atau kedua-dua contest
    Hanya perlu buat entry untuk "Lucky Draw" sahaja di blog anda
    Untuk "Photogenic Style Contest" tidak perlu buat entry di blog anda yer
    Tarikh mula dan tamat kedua-dua contest adalah bermula 6/9/2011 sehingga 16/10/2011
    Tiada istilah pilih kasih/bulu/warna kulit dalam contest ini.

    SYARAT-SYARAT KHAS CONTEST




    KATEGORI 1: LUCKY DRAW



    PRIZES FOR LUCKY DRAW CONTEST
    x1 RM100 Shopping Voucher from Eightdesign
    x10 pairs Contact lens
    x10 micro lensing fibre
    x2 VCO and Collagen
    x2 viscose shawls
    x3 amra shawls
    x2 latest shawls
    x1 korean dress 
    x1 handbag
    x1 hot dress

     1 TOP REFERRAL
    x1 Handbag
    X1 Shawl

    ok tamat penerangan untuk contest nie..
    nota kecik:
    dipetik oleh cik yana dan di ubahsuai oleh tauke blog nie sendiri.
    nak tag:pikah,suhada and norafifa