Saturday, October 1

freebies UGLY cursors

310923_201551146578165_100001698433525_492610_1050531831_n_large
lapar macD la pulak..comot giler adik tirah makan..
nak bagi freebies la kat korang..baik hati betul...kita kenalah selalu sedekah=)
hish bising betulla adik-adik saya nie..nak tulis ayat pun tak da idea..
ok tanpa buang masa lagi...mempersembahkan hasil karya saya..UGLY CURSORS, knpa ugly?? ini adalah trend sekarang..hahaha huhuhu

http://2.bp.blogspot.com/-ePFmjeeBvVA/Tociq8jlaWI/AAAAAAAAAg0/tsJ4viCKhd8/s1600/cloud+2.png

http://2.bp.blogspot.com/-_WUCUdgwq8s/Tocixe1U_mI/AAAAAAAAAg4/H5OiDNE-AFM/s1600/epal.png

http://2.bp.blogspot.com/-jM6Qtm45VAw/Toci1oJEWoI/AAAAAAAAAg8/AwdtIYv0mJs/s1600/flower.png

http://1.bp.blogspot.com/-JlSjqhNeeuA/Toci5Y99ZxI/AAAAAAAAAhA/rYVZ6OsTjAw/s1600/love301.png

http://3.bp.blogspot.com/-2j1xjG-aZA0/Toci_J_O88I/AAAAAAAAAhE/hXnrlYDO-Q4/s1600/x+cursor.png



Friday, September 30

oneul joheun halu doeseyo=)

b2st gif Pictures, Images and Photos
saranghae oppa=P
mallo pyohyeonhal sueobsneun toyoil ...
nae hangmog halu hangug eoneoibnida ..

saja2 je xda idea nk buat post

tutorial hover scrollbar

A_large
title:tutorial hover scrollbar
request from:Hanis Sakinah
..........................................................................................
assalamualaikum dan salam sejahtera..hari ini saya nak ajar kawan-kawan buat hover scroll..bagi yang dah tahu sila abaikan..nak tahu macam mana hover scrollbar tu?sila sentuh cursor kawan-kawan di scrollbar saya=).ok dah..jom kita mulakan sesi pembelajaran kita..v(*_*)

1)dashbord>design>edit html
2)search code ]]></b:skin>
3)bila dah jumpa code tu,sila copy code di bawah dan paste atas ]]></b:skin>
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 10px;
background-image:url(url bckgrd);
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-image:url(url bckgrd);
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
::-webkit-scrollbar:hover {
background-image:url(url bckgrd);
}
::-webkit-scrollbar-thumb:hover {
background-image:url(url bckgrd);
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
*url background ada dekat sini atau ambil yang sendiri punya
*background-image:url(url bckgrd)kalo tak mau letak background boleh ubah kepada    background:letakkan kod colour html kawan-kawan..


4)siap!kalo ada problem bagi tahu ye..saya tak marah..=)
hari saya makan banyak sangat..berat badan pun makin naik..huhuhu
creditos:schafieqah yunus 



Thursday, September 29

ketagih..

15112011-mblaq-monalisa-3_large


saringan saje..

semenjak ada blog semua benda buat mesti dok asyik ingat blog..makan,tido,berakbuang hajat mesti teringat blog..memang angau berblogging..parah siot saya nie..
facebook pun dah jarang bukak kalo bukak pun sekejap je..boleh dikatakan setiap hari saya tido pukul 2 pagi keatas menghadap blog...
saya terjebak dalam dunia blog nie pada akhir taun lepas..mula-mula tak tau apa pasal blog pun tapi lepas jejalah blog tuto jadi gila main koding..tambahan pula adik saya,pqah sentiasa ajar nak buat tu la buat nie la..jadi gila terus berblog.kakak saya heran juga dengan pqah sebab tiap kali bukak blog mesti dia main koding html kononnya nak lawakan blog la..kakak saya kata berani hampa dok asyik koding nanti jadi gila baru hampa tau..boleh ke jadi gila..\i don't know/
nasib baik la saya cuti selama tiga bulan boleh la tido lambat..kalo tak cuti habis terbabas pergi kuliah..hahaha
jeles la dengan blog lysaa secret masuk majalah remaja..bila la pulak blog saya nak masuk majalah..huhuhu
tiap kali kemas rumah mesti fikir nak buat apa entri kat blog aku ye..pastu terbengkalai kerja kejap..bila madam a.k.a mama ketuk baru jalan..kekadang rasa bengong pulak buang masa untuk benda-benda macam nie..tapi berblog nie bagus kalau kena dengan caranya nie tidak banyak saya baca entri yang mengarut..buat tentang entri makin-hamun la dan seangkatan dengannya..entri yang meluat saya baca entri tentang kisah cinta blogger tu macam ex-khairulfahmi..citer dari A sampai Z tentang kisah cinta...yang buruk pun nak cerita ke..buat malu je..\jgn terasa..plezz/.berbalik kepada ketagih blogging,sekarang menunjukkan pukul 3 pagi saya masih tak tido..saya dengar bunyi macam-macam dan nak tutup laptop..takut~~bye!



best jugak citer bella calamidades..bye!

Freebies:kod bentuk-bentuk border

assalamualaikum...
kod bentuk-bentuk border nie boleh digunakan dekat sidebar title,post title,blockquate dan seangkatan dengan nya..


-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
}
 

-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}


-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}



 -moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;

border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}

 

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}



kredit to:putryynasuha 






tutorial scrollbox background

Tumblr_ls8l38mw1m1qllj91o1_500_large
aloha..hari ini saya rasa boring siot tak tau nak buat apa,so nak buat tutorial la..
scrollbox boleh digunakan dimana-mana saja contoh sidebar ke,entri ke dan etc

1)copy kod di bawah dan paste di sidebar or your entry



<center><textarea onclick="this.focus();this.select()" style="background: url('http://4.bp.blogspot.com/-ANoeDusXhYw/Tm-OWggusvI/AAAAAAAAAZU/7GkqBJo_UDY/s1600/pinksoftvintage.png '); height: 100px; overflow: scroll; width: 200px;">ayat kamo/kod widget</textarea></center><center style="text-align: justify;">
</center>
nota kaki
*warna merah tu boleh gantikan dengan url background sendiri
*warna hijau tu untuk nak besarkan sikit scrollbox kamoo
*warna oren tu letak ayat sendiri atau apa-apa pun koding
.....................................................................................................
sekian terima kasih







Wednesday, September 28

saya dah ada account weheartit=)

hello peepsAssalamualaikum w.bt.....x jawab berdosa(bagi yang beragama islam)

Bas_bigbang4_large
my first pic in weheartit
sikit je baru saya heart gambar...hehehe
pening jugak mula2 nak heart gambar nie..nak kena install icon weheartit yang love tu la..macam2 la..
akhirnya berjaya jugak...
best jugak ada account nie..kalo jumpa pic yang cantik just tekan icon love yang kita install tu je..
nama saya letak ala2 korea sikit =P \muntah jap/..hyun_nayoori..hehehe
ok la bye..nak sambung heartit picture..hehehe
sapa yang ada account WHI follow le heartit saya..saya takdak follower lagi


Tuesday, September 27

saya sakit gusi

Teething_bathroom08_large

dah beberapa hari dah saya sakit gusi, seksa betulll la nk makan rasa tak puas... 
baru saya dapat tahu drpd hasil kajian yg menyatakan faktor kegemukan adalah daripada sakit gusi sebabnya kalau gusi sakit makan tak puas dan tak kenyang langsung, bila kunyah makanan sakit gile gusi .... mak saya kata kalau sakit gigi lambat nak baik. 
saya sakit gigi ni bukan sebab saya tak gosok gigi ye\tiap2 malam saya gosok gigi sblm tido/ nie sebab gigi bongsu baru nak tumbuh... bila umur dah sampai tahap remaja, gigi yg last akan tumbuh... kawan saya kata benda yg ketiga paling sakit di dunia adalah sakit gigi, btol ke?? sakit yg paling sakit nk bersalin la..hahaha
oke bye, doakan gigi saya cepat sembuh ye~~

   

Monday, September 26

freebies header part2

asyik bagi orang freebies header cantik2 tapi header sendiri tak cantik..saya tau la kenapa setiap kali buat header untuk diri saya tak cantik..T_T...ok la malas nak cakap banyak,saya kasi korang..pastikan kredit saya ye..kalau tak mau kredit siap!hahaha






cara nak ambik:
-klik gambar
-klik right klik dan save image as

*maaf tak berapa nak cantik =)

Freebies header part 1

nak bagi freebies header la pulak kali nie..tengok blogger lain bagi freebies header semua chantek2..saya buat yang simple2 je..kalo nak ambik je la tapi yang lupa kasi tau dan kredit tau..penat edit header nie sampai kol 2 pagi..=P..untuk part 1 nie saya buat 3 je.
*sedey edit 1 lagi header tapi hilang..huhuhu
*CARA AMBIK*
klik image dan save as...



simple je ye..kalau sudi ambil la..tp jgn lupa kredit yup..=)




HAPPY BIRTHDAY GOOGLE

tagline saya utk google semperna birthday nya..
google dah berumur 13 tahun dah..
terima kasih google kerana setia bagi info dan maklumat yang saya cari dengan padat dan pantas...
HAPPY BIRTHDAY TO GOOGLE
I LIKE U VERY MUCH*

*pendeknya n3 hari nie..tengah asyik layan citer korea~~

Sunday, September 25

jom pergi korea,saya bawak

boring betulla~~nak tidur pun tak boleh,mata nie cerah bebenor la..
tengah berangan pergi korea..hahaha..first mesti la nak pi Mekah(wajib bagi yang mampu)..sekarang nie nak kata yang tak berapa nak wajib nie..

HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI
saya try la bukak websitekorea tourism organization,saja best2..tak dak sangat pun dia tunjuk tempat2 yang menarik pun..yang ada pasal artis kpop and all about entertaiment(tak larh semua=P)..hiburan la kekuatan korea jadi negara terkenal di mata dunia..seronok jugak bukak website nie..boleh tengok macam benda ada..gambar artis korea punya la berlambak..jom ikot saya pergi korea\tengok gambar je la ye..hihi/
무궁화 삼천리
nak pi sini...wowww shantek

태화강대공원
태화강대공원
Taehwagang Grand Park-\buat2 tau/
익산보석박물관
banyak lagi la tempat menarik contohnyaDaewangam Park,Seuldo Island,bla..bla...
banyak la lagi,kalau nak tengok tempat chantek2 lgi pergi search kat google..yang tu pun dikira lawatan online tau..\tak mampu pergi korea,pakai google je mampu..huhuhu/..

cita-cita nak belajar dekat korea tak kesampaian~~~T_T 
Nurul Husna Bt Mohd Yunus memang dahsyat,pukul 3 pagi tak tido lagi...maklumla korea pukul 3 pagi tu jadi pukul 3 petang\buat-buat tahu/ 



tutorial background spoiler button..

Tumblr_ls0frivljd1qi0aq0o1_500_large

update tuto!spoiler button nie upgrade sikit sebab dia ada background..


1)design>page element>html/javascript
2)copy and paste je kod dibawah
<center><div id="spoiler"><div><input onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['show'].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['show'].style.display = ''; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['hide'].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Hide Spoiler!'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['show'].style.display = 'none'; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')['hide'].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Show Spoiler!'; }" value="YOUR TITTLE"style="width:200px;font-size:12px;background-image:url(BACKGROUND SPOILER);-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px; border-radius: 25px 10px / 10px 25px;margin:10px;padding:0px;border-style: 2px solid#FFBABA;" type="button">
<div id="show" style="display: none; background-color:transparent; background-repeat:repeat; margin: 0px;border-width:0px; padding:3px; width:98%">
<center>ISI AYT/KOD DISINI:)</center></div>
<div id="hide"></div>
3)siap!

suka la pulak tengok keeping up with Kardashians=P