Thursday, October 6

Pertukaran mulai sekarang!



Mulai hari ini,jam ini,minit ini,saat ini dan detik ini
penggunaan kata AKU untuk update selepas-selepas ini
kerana dengan penggunaan kata SAYA kurang idea untuk update post=)
entri sebelum nie aku guna perkataan SAYA,rasa tidak selesa sangat,so aku tukar penggunaan bahasa AKU supaya lebih mesra.
harap maklum!nanti jangan rasa aku nie kurang ajar pulak bila guna perkataan AKU yaww..
tak reti sangat nak guna perkataan SAYA sebab nampak macam skema sangat dan formal la pulak..
penggunaan kata aku untuk yang sebaya umur dengan aku saja..yang muda bahasakan diri dengan aku AKAK kalau yang tua,aku bahaskan diri SAYA..oke!bubye



ulam di cipta puncuk mendatang

Cf6c2205002d0c0f4e8db7e5_large
hmmmmmmm????
hello-mello...
yeyeyyy akhirnya setelah berbulan-bulan berlatih ambik lesen,LULUS dengan selamatnya..yes!lepas nie boleh bawak pakwe mak dekat belakang=).punya la ketaq lutut masa nak buat ujian titi akhirnya lepas jugak..alhamdullilah..
abang JPJ semuanya muda-muda macam sebaya umur aku je tu yang buat gelabah sikit/G.A.T.A.L\
lepas dah buat test tu pergi la agen lesen nak bagi gambar untuk buat lesen P,tiba-tiba aunty a.k.a pemilik agen lesen tu tanya aku nak kerja tak sebagai kerani sebab kerani dia cuti sakit..kiranya aku kerja sementara je la sebab bulan 11 nie aku kena sambung study dekat uitm..sementara tunggu bulan 11 baik aku pergi kerja cari duit untuk shopping takyah lama minta duit abah..nanti kena bebel pulak sebab asyik mintak duit je.=P..aunty tu bercuti dekat china selama 10 days,so tak dak sapa lah yang nak jaga kedai tu anak laki dia la kena jaga kedai tue..kalau ada apa2 hal yang aku tak faham kena la contact dengan anak aunty tu~segan la pulak~=P..esok dah kena mula kerja..rasa excited la pulak sebab seumur hidup aku tak pernah rasa situasi kerja..macam mana la rasa bekerja..kena tido awal nie,esok pukul 9 dah kena start keja..yey!

p/s:doakan saya boleh buat kerja yang aunty tu bagi tau=)


Wednesday, October 5

esok lah harinya......

Scaled_large
Roly Poly Roly Roly Poly
nan mireo naedo nan
dashi negero daga ga seo
Roly Poly Roly Roly Poly
naman bo il kkeoya
neo ege nareul boyeo jul kkeoya

                 ~T-ARA~

HALLOASSALAMUALAIKUM W.B.T\kalau tak jawab berdosa!/
esok adalah hari yang sangat penting yang menentukan segala-galanya..hahaha
takut plus gementar pon ada esok..
apa-apa pun saya mesti buat yang terbaek dan tidak membazirkan duit RM60..
kalo kita buat sesuatu janganlah kita over the confident sangat nanti akan jadi confident the over<abaikan kalo korang tak faham sebab ayat BI nie saja aja nak buat tunggang terbalik..=P
Opps lupa pulak nak bagi tau esok hari apa....esok hari khamis lah!so,what?
hari khamis saya nak pergi test JPJ a.k.a test lesen nak dapatkan P..takut~
takut plus tak sabar-sabar nak test JPJ..tak sabar-sabar sebab nak dapatkan huruf P..asyik pakai huruf L je kat moto,malu tau..rasa takut sebab takut jatuh titi ...fuh saya memang lemah sikit bab tu..dah la kena cukupkan 7 saat..7 saat tu lama kot,titi nak kena seberang tu pendek je..kalo buat brake emergency memang kesukaan saya..hehehe..
esok kol 8.30 pg mesti ada dekat tempat lesen tu..takut bangun lambat la..saya selalunya bangun kol 9.30 pg..hehe\pas sembahyang subuh tido balik/..oleh itu saya kena tido awal supaya esok saya dapat bangun awal..ok lah bubye,tak larat nak menaip:-)



Monday, October 3

award untuk follower yang ke200

Photobucket







maaf lambat kasi award untuk follower yang ke-200..
taniah di ucapkan kepada NISA AZIZ kerana dapat jadi follower saya yang ke-200 dan jutaan terima kasih kepada awak kerana sudi follow bloggie saya..kepada follow lain pun saya nak ucap jutaan terima kasih kerana follow saya..i love uols..
kepada nisa ambik la award tu sebagai tanda kenangan dari saya..maaf tak cantik sangat..=(

p/s:saya fanatik banyak dengan group b2st ^_*

happy birthday oh my sista

5443120683_83d6d46654_z_large

happy birthday to you!!
jangan asyik on9 je mesti baca buku..
jangan obses bloging 
masuk USM,realisasikan impian abah=P

cicak kobeng betol la!

12896586951950_large
sorry tak gambar cicak kobeng ;-)
\bismillahhirahmanirrahim/<kalau buat apa2 pun kena baca bismillah>
penggunaan kata 'aku' hanya untuk entri kali nie je..
aku tawar hati betul dengan blog..nak tutup blog la kalau macam nie!
penat dah buat entri tapi takdak sorang pun nak hargai..where's my followers??follow tak naik-naik dah pon,duit nuffnang pun takat tu je,churp-churp pun sama dengan nuff..yang tu aku tak kisah la tapi yang upset sangat follower tak naik-naik pun..orang lain baru 2-3 bulan bloging dah dapat 500-1000 follower yang aku nie nak dekat 8 bulan bloging baru 200 lebih..sadis sungguh='(..kenapa erk??entri aku buat tak best ke??kalo tak best cakap tak best aku terima dengan hati yang terbuka..tulis la komen "entri awak tak best langsung"..serius saya tak marah langsung..
lagi satu hal benda yang paling buat aku menyampah tak berkenan..tulis dekat shoutbox "i follow u,follow me back yaww"..tak pa lah aku follow,tapi bila tengok dekat list follower aku yang dia tak follow pun aku..tu penipu namanya..tak baik sungguh!!tiap-tiap hari aku blogwalking tapi tetap follower takat tu je...buat entri punya berjela tapi tak sapa pun baca..kalo korang sakit hati tak?kalo tak sakit sila abaikan..
lagi satu benda yang paling saya upset sangat-sangat,guna freebies tak bagi tahu dan tak kreditkan nama aku..ish geram bebenor lah!aku tak kisah kalo nak pakai apa benda dalam blog aku tapi tolong la bagi tau..penat-penat aku buat menghadap laptop sampai nak rabun mata,sedap2 hati je ambik macam tu je,dah la tak follow tinggal footprint lagi lah,maklumlah takut jejaknya di kesan...
nie first time aku luahkan perasaan tak puas hati aku terhadap dunia blog nie..rasa lega la sikit..sikit je~~
kalo lepas nie korang tak mau follow atau yang baru nak follow tapi tak jadik.. it's okay..tak kesah dah yang penting aku dah luahkan segala-gala benda yang menyakitkan hati......
maaf!kalo menyinggung perasaan kalo baca...kalo korang tak terasa bagus la lagipun entri nie saya buat macam tak geram pon...hehehe

~nothing to say~

1404112492_5_mkdy_large

Fakta 1 :

Anda tidak boleh menyentuh semua gigi anda dengan lidah anda…

Fakta 2 :

Setelah membaca Fakta 1 kamu dengan bodohnya mempraktikkannya

...Fakta 3 :

Setelah baca Fakta ke 2 anda tersenyum pahit ….dan berkata dalam hati “Hampeh..! aku dah terkena nih!”

He He He…!!! betul ker??

Fakta 4 :

Setelah anda membaca Fakta 3 anda berniat untuk copy lawak bodoh ni kepada geng korang yang lain untuk

 kenakan diaorang seperti korang yang telah terkena ……Wkwkwkwkwk…!!

.............................................................................................................
fakta ke4 terkena batang hidung saya la...
sumber lawak bongok nie dr kawan saya..=P

Sunday, October 2

banner owh banner =_*

Tumblr_lsg5ovpghj1qgd3o2o1_500_large

ini post yang ke-4 untuk hari nie..
yes saya dah ada banner..dulu saya tertanya-tanya macam-mana la orang buat banner yang boleh bergerak-gerak..rupa-rupanya sedang je nak buat cuma kena download photoscape tu yang malas..tak suka menunggu lama-lama hahaha..
first banner nie just cuma testing je..malas nak edit gambar lawa-lawa takut tak jadi=(
mempersembahkan banner saya yang pertama=P..........
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
"
'
"
'

Photobucket

Photobucket
besar sangat la pulak..ayoyo..

apa macam?ok tak..
simple je..cuma testing power je..=P
bye nak tidoq



story-mory/cerciter

first story


Juliana : “Abang Mie… Jom la datang rumah… saya rindu la.. lagipun suami saya pergi oversea tadi..”

Helmi: “baiklah malam esok abang pergi tau… nanti pandai la abang tipu isteri abang

tu..”

Juliana : “Oh ya.. sebelum datang esok.. abang cukur misai kasi licin dulu ye.. abang tahukan saya suka lelaki 



yg baby-face.”

Helmi : “Alamak… yang ni susah sikit.. isteri abang suka abang simpan misai ni nanti dia marah plak”

Juliana : “Alaaa… abang ni nak jumpa saya ke tak nie?”

Helmi : “oklah.. oklah.. Ana punya pasal.. apa saja abang sanggup”

Keesokan paginya, semasa Helmi hendak keluar untuk ke pejabat dia telah memesan kepada isterinya yang 



dia pulang lewat malam ini kerana ada mesyuarat penting… dan di pejabatnya.. Helmi telah mencukur 


misainya sampai licin..

Jam 4 pagi ketika Helmi balik ke rumahnya…isterinya sudah tidur… Dengan perlahan Helmi salin baju dan



naik ke tempat tidur…tiba- tiba isterinya tersedar lalu meraba-raba wajah Helmi yang licin itu dalam


kegelapan… dan berkata… “Kenapa kau tak balik lagi Jalil…kejap lagi suami akak balik…!!”

ishk..ishk..



second story

Alkisahnya.....
situasi berlaku di dlm kelas..
*cikgu masuk kelas...

Murid : Selamat pagi, Cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja?

Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid : Selamat pagi, petang dan malam Cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh

orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh

bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera Cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik.

Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan

berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya,

kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi

perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, Cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!

Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!

Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar Cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!

Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!

Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!

Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Kami dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

Ahahah........ ada2 je diorg ni....


third story

"P" hendaklah dilekatkan di motosikal bg yg lulus lesen motor..

Polis : "P" mana pak cik?

Pakcik : pi alor staq.

Polis : pak cik,ni nak bergurau2 plak ..sy tanya "P" mana pak cik..

... Pakcik : aku nak pi alor staq laa.

Polis : amboi , pakcik ni main2 plak ye..mana "P" nya pakcik oii..

Pakcik : kan aku dah habaq aku nak pi alor staq.hang jangan dok pelekeh orang tua macam aku ni..

Polis : nak pi pi lah..

Pakcik : hah , lagu tu kan senang..yg dok tanya banyak2 tu pasai apa?


forth story
Ayat Selepas Kahwin

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Masih lama lagi ke nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..

16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love 
U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…

6 bulan : I’m BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah

6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak
.
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih

6 bulan: Eh… Your call

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh

6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.

6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu

6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight

6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..

More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…



..............................................................................................................


The End

entri paling panjang yang pernah saya post...hehehe..100% bkn ayat saya tapi ayat kawan-kawan saya dalam group pra u smkpbg v(*_*)





freebies background part 4




assalamualaikum w.b.t..
nak bagi background dekat korang nie..
ambik lah jangan tak ambik tapi mesti mau kredit..kalo tak lawa cakap\jadi orang yg jujur/

Flower cute background

http://3.bp.blogspot.com/-eHAOQu8u5aU/TogkH6djZ0I/AAAAAAAAAhY/7y9X2YnxNV4/s1600/polkadot-crop.png

http://4.bp.blogspot.com/-T9dUb94qYUA/TogkILaeiKI/AAAAAAAAAhc/DKGdaP0oLS0/s1600/polkadot-crop+purple.png

http://1.bp.blogspot.com/-jHpPUnoTsA4/TogkMsBTlEI/AAAAAAAAAhg/Mb1FuHd_vn8/s1600/polkadot-crop+blue.png

http://1.bp.blogspot.com/-bvtmZfszQ5k/TogkMwMW0mI/AAAAAAAAAhk/qtDe6GNoqZc/s1600/polkadot-crop+green.png

Background Swirl

http://1.bp.blogspot.com/-dMiYkGFXeNQ/TogmS4RfogI/AAAAAAAAAhs/qPRlMIJTr5c/s1600/backgrond+swirl.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-hxkOk1xjwUc/TogmTt-2vlI/AAAAAAAAAhw/qLRHXasEQrk/s1600/backgrond+swirl+green.png

http://2.bp.blogspot.com/-h5BNr5cb-4Q/TogmWNZuhQI/AAAAAAAAAh0/wgskiXGVLyA/s1600/backgrond+swirl+pink.png

http://1.bp.blogspot.com/-tzI5mBHwlE8/TogmW4PHJfI/AAAAAAAAAh4/38TAxQzU8Dc/s1600/backgrond+swirl+purple.png

http://1.bp.blogspot.com/-1dzKZtxjY_U/TogmZjjEZwI/AAAAAAAAAh8/lyAteWTugrM/s1600/backgrond+swirl+red.png


background nie saya ambik dekat background lab..saya cuma edit warna sahaje!




wordless 3:15 pm

3d4a4ead8e1d079e50463113560e0e0d_large
hello..boring gilak hari nie..
saya rindu la dengan subjek bio masa kat sekolah..subjek nie yang paling saya minat daripada subjek sains yang lain terutama kimia..huyooooooo subjek kimia paling saya trauma..fizik not bad la sebab cikgu yang ajar tu still young..;-)
bila ada kelas bio mesti saya orang pertama yang masuk makmal kalo subjek lain saya la yang paling lambat nak pergi..;-P..
waktu kelas bio gila pay attention kalo kelas kimia siap makan lagi..\jahat/..sebab tu result kimia saya cukup-cukup lulus jer..;-P..
walaupun suka giler dengan subjek nie tapi result bio dapat C je..malu betul~~maybe sebelum SPM cikgu bio  marah dengan kelas saya sebab ada perselisihan faham sikit\kerana nila setitik rosak susu sebelanga,saya tak salahkan sapa-sapa pun/ tu la result budak kelas saya dapat takat B,C,D,E dan ada sorang fail, takdak sorang pun dapat A..subjek fizik saya pun lebih sama dengan bio je T_T..tapi syukur kredit jugak..hahaha..
saya dapat kos diploma menyimpang dari subjek yang saya ambik dari sekolah dulu..saya suka tentang medical,maybe takdak rezeki nak dapat medical,kos pengurusan maklumat pun ok jugaklah..
ni addmath punya pasal la!salah diri-sendiri jugak sebab malas buat latihan..=P
kepada adik-adik yang nak ambil SPM tahun nie,akak ucapkan good luck..hope you guys get the most better result then me..hehehe..HWAITING!!