Sunday, August 12

depth level & surface level



nothing cant be impossible but it will possible..
i want to catch the star but it be hard because the star is so high..
the past is past but it always make us hard to forget..
try to be good but still to be bad..
don't make a judgement before you try to understand it...
true love story never have endings?...
when you're right no one remembers, but when you're wrong no one forgets...

sincerely,
nurulhusnayunus



Friday, July 6

sedekahkan senyuman mulia sempena bulan ramadhan ini.

campaign image
assalamualaikum..
senyum tak perlu kata apa-apa ~najwa muhyiddin~
marilah kita banyakkan senyuman kerana senyum merupakan satu sedekah tanpa mengeluarkan sebarang kos.senyum lah dengan seikhlas hati..
Mari kita ceriakan mereka yang kurang bernasib baik pada bulan Ramadhan ini dengan Listerine! Anda hanya perlu cuba atau beli Listerine Natural Green Tea yang baru, dan Listerine akan mendermakan RM1 atau RM2 kepada rumah kebajikan yang memerlukannya.
cepat dapatkan Listerine Natural Green Tea supaya dapat membantu golongan yang memerlukan dan semoga sempena bulan ramadhan yang hampir tiba ini kita mendapatkan keredhaanNya :)


Wednesday, July 4

new gadget new style

sawadikapp Assalamualaikum my lovely readers :)
hari khamis paling best sebab kelas mula awal dan habis pun awal.boleh sambung tidur lepas tu..nak tidur tapi assignment pulak banyak doh..ish!ok back to the new gadget new style.apa kejadah tajuk kau husna?aku pun tak tahu.saja syok2 letak tajuk tu.

Tumblr_m6o5emc4ri1r60zhwo1_400_large
ok straight to the point la sebenarnya aku nak menunjuk lah sikit yang aku beli kamera baru..heheehe..
harga sesuai la dengan aku student nie.tak mampu tahap nak beli DSLR.warna merah makngah!! bagi aku.. aku bg ***** bintang! hhohho..mstlah, kan kamera aku! 


nk tengok ak??? jeng...jeng...jengg!!!..........................
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;


jangan risau lah! 
mana ada gmbar hantu
scroll je lg...
bru ar surprise...hehehehehe (gelak jahat)
;
;
;
;
;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;


merah kan makngah!!
cantik..sexy..marvelos...muahhh.
.love u sangat2 pikon (mstilah love,kan duet aku yg melayang)

Friday, June 22

semudah ABC..

Tumblr_m612ke8bi01r60zhwo1_500_large
 yeahh..halooo..
try click link below to see what happen..
*hug

ok tq for the click..

you can get reward if you join THIS

*terus terang cakap sebenarnya tak ada idea nak buat post tentang apa.ok lah apa-apa pun see u next post..bye ;)

Friday, June 15

follow up je~~


assalamualaikum,salam sejahtera dan hello peeps :)
minggu nie aku balik rumah dapat lah update post kalo dekat U wireless tak betul sangat kalo nak pakai dugong bear(broadband)pulak tak larat nak bayar every month..dekat rumah tak pa la pakai wifi sebab ayah yang bayar -_-
penyakit lama datang kembali.apa penyakit tu?penyakit nie parents aku pun menyampah.tapi aku suka.memang gilalah kalo suka penyakit.penyakit apa erk?cer teka?
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
tengok cerita korea!!yeahh!i like nak mampus!

1th story
Lie To Me..cerita nie best sbb hero dia sangat lah hensem nak mampus sampai terbawa dalam mimpi muka Kwang JI Hwan(hero)..bukan sbb hero je hensem tapi jalan cerita interesting bagi aku lah.

2nd story
Rooftop Prince..cerita nie lagi awesome.dulu aku tak minat pun YooChun Mickey tapi bila tengok dia berlakon cerita nie terus minat dekat dia 100%..siot hensem kot dia dalam cerita nie.mmg stail lah..

3rd story
Take Care of us Captain@ yes!captain..aku paling suka cerita nie sebab dia bukan sekadar cerita cinta je  tapi banyak bagi info tentang macam mana nak handle kapal terbang dan nak handle karenah penumpang dalam kapal terbang.macam la boleh aku jadi pilot.lepas tengok cerita nie terus aku bercita-cita nak kahwin dengan pilot..hahaha..hero cerita nie pun hensem tapi dah kahwin..hmmm..

4th story
Miss Ahjumma..aku sangat interest dekat cerita nie sebab dia mengisahkan seorang wanita hodoh bertukar menjadi cantik tanpa buat plastic surgery.cerita nie tengah tayang dekat astro One HD.bila nak mula je cerita nie mesti abah akan suruh tukar cerita lain.berebut nak tengok tv sampai remote tv mak sorok la.terpaksalah tengok ulangnya pagi atau ptg.nasib baik ada ulangan.

akhir sekali

bukan movie tapi novel..tak larat aku nak list cerita korea yang aku suka tengok.boleh dikatakan semua aku suka tengok..okay.novel nie baru je kakak aku belikan..kalo abah tahu kami beli novel mesti beleter lah dia.mak tak pa sebab mak satu geng minat baca novel.kalau abah sorry maklumlah jarang lelaki minat baca novel..ayat abah kalo kami beli novel: 
'novel lagi'
'berapa banyak novel yang hampa beli'
'novel yang ada kalo dihitung sekali harga mesti dapat seribu lebih
,'abah nak hantar novel hampa tu dekat pusat kitar semula'
'buat apa novel banyak2 buat semak almari je'
'novel je cuba beli buku pelajaran sikit'

ayat kami:
'ala abah kami nak buat koleksi novel nnti boleh bukak perpustakaan,kalo org nak pinjam kena bayar'

sekian.......................................



Friday, June 8

what new?


TOP Pictures, Images and Photos

Top!

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera peeps :)
esok dah nak balik uitm.makaihhh malas siot.2 bulan cuti membuatkan diri jadi malas dan serius proses bina badan semakin menjadi-jadi.nie mak punya pasal la masak sedap-sedap je dekat rumah(tak baik salahkan ibu yang mengandung).agaknya macam mna lah bila jumpa kawan-kawan.maklumlah dah dekat 2 bulan tak jumpa mesti kekok sikit.cuti nie aku tak contact kawan-kawan langsung mana taknya topup dh dekat sebulan aku tak reload.biasa lah orang tak dak boyfriend buat apa nak topup nanti expired macam tu je tak guna kredit.ada RM 11 lebih lagi kredit aku tapi expired lah..celcom cepat sangat expirednya.menyampah betul -__-'.baru dapat berita gembira tadi PTPTN masuk esok!dapat memang best nak bayar balik parah oden.

apa aku buat time cuti sem nie erk?
✔tiap-tiap hari kemas rumah


✔tolong mak masak


✔ambik adik sekolah(jarang2)


✔pergi Cameron Highland(muak aku mkn strawberry)


✔belajar buat apam polka dot,krim puff dari internet


✔baca novel tak ingat dunia


✔tengok tv suma citer lawak-lawak(super spontan,karoot komedia etc)


✔pergi pulau Aman


✔bawa adik jalan tiap-tiap ptg


✔tengok cerita korea(miss ahjumma,rooftop prince suma rancangan dekat SBS aku tengok)


✔pergi Langkawi(perghh mak shopping x ingat dunia..yg seksa aku sbb kena bawa barang)


✔banyak benda yang sia-sia dan agak berfaedah aku buat tapi dah tak larat nak list.


entri first aku dalam bulan 6 nie.dah lama aku tak update.sampai perkembangan semasa tentang blogger pun aku tak tahu.blog aku old fashion lagi..tgk blog org lain sumanya cantik-cantik.macam mana nak jadi blogger terkenal kalau post pun jarang buat..sedar pun diri pun kau nie husna oii..Azam masuk semester baru..BERUSAHA DENGAN LEBIH BANYAK,KURANGKAN BERMAIN,TINGKATKAN PRESTASI,JANGAN MALAS-MALAS,ENDAHKAN SEGALA GODAAN,RESULT SEM NIE MAU MANTOP DAN MELETOP SEPERTI GUNUNG BERAPI!!.sekian :)






Wednesday, June 6

HURT





Because the reason I live is you,
In my heart, a hope still remains
The memories of our love flutters 
and I pray they'll be sent to your side

The road I've walked will soon be ending
and the path you left me, I've followed
And I, who used to love you so,
continue to love you more
Remaining here alone

My love has all burned up into these flames
all that remains, are the scars
Hidden inside
Waiting for you, the person that I can't
Forget
Do you know the tears I've cried?

When all my love washes into the rain
I yearn for you, but my scars are all
that remain
I know that I should say
"Goodbye" but I can't
Forever, I'll love you

The flowers bloom their petals leading to the sky,
I follow to meet you
I've waited all of my life
To tell you I've longed for you
I couldn't let you go

My love has all burned up into these flames
all that remains, are the scars
Hidden inside
Waiting for you, the person that I can't
Forget
Do you know the tears I've cried?

When all my love washes into the rain
I yearn for you, but my scars are all
that remain
I know that I should say
"Goodbye" but I can't
Forever, I'll love you

la la lala lalala lalala
lalala lala lalalala~
la la lala lalala lalala
lalalala lala lalalala~



first time dengar lagu nie dalam cerita Rooftop Prince.terasa sedih walaupun x faham dalam korean version punya.lirik lagu nie best + sedih gila.kalau dengar macam nak leleh jugak lah air mata :'(


Wednesday, April 11

what happened?


assalamualaikum w.b.t.
akhir zaman macam-macam bencana yang berlaku.adakah dunia akan berakhir sebelum kita sempat bertaubat?kuasa Allah tiada siapa yang tahu.rasa insaf bila fikir tentang hari pembalasan iaitu hari kiamat.astagfirullahalazim.rasa takut bila fikir tentang hari kiamat.
hari ini 11/4/2012 berlaku gempa bumi di Acheh yang juga turut dirasai oleh aku sendiri di Pusat pakaian hari-hari semasa tengah shopping baju adik kesayangan(ayat skema)..hehee..terkejut jugaklah sebab tengah seronok pilih baju adik tiba aku rasa macam pening-pening.aku ingat aku sorang je yang rasa pening-pening tapi semua orang rasa pening lepas tu aku tengok baju yang bergantung pun goyang-goyang jugak.cuak jugak rasanya tambahan pulak pekerja dekat situ tiba-tiba je lari keluar dari kedai tu.dulu masa Tsunami 2004 aku tak berapa nak rasa sangat gegaran maybe gegaran tu kejap je tapi kali nie memang dahsyat sebab rasa gegaran sampai 3 minit.Allahhuakbar! baru je rancang nak sanatai-santai tepi pantai esok.nasib baik rancang esok kalo hari nie tak tahu la aku cabut lari dari pantai tu macam mana..lintang pukang lah jawabnya..hehee..semoga bencana ini dijadikan pengajaran buat umat islam menyedari bahawa hari pembalasan semakin hampir..Ya Allah ampunkanlah segala dosaku serta umat islam yang lain..amin ya rabbalalamin.


Saturday, March 10

wordless sunday

Tumblr_lwgw5gs3jw1qbo2b6o1_500_large

DREAMING DREAM


Friday, March 9

FINAL EXAM!

Tumblr_m00hf9la871r6hn64o1_500_large

maaf dah lama tak mengupdate blog..=)
cepatnya masa berlalu...rasanya baru je aku daftar jadi student uitm..tup..tap..tup..tap dah nak ambil final exam.
serius takut gila nak ambil exam..tinggal 2 hari lagi..
semoga dipermudahkan Allah urusan aku..
doakan aku wahai readers sekalian!!wish me good luck=)..love you..hehhe
bye nak sambung study.

Sunday, February 5

serius aku rindu sangat dengan kawan2 lama!!

yeah time to update entri..
duduk sorang-sorang dalam bilik tiba2 ada feel datang..sedih betul la kedah cuti sampai hari ahad je..negeri lain ada cuti hari isnin sampai hari selasa..tapi tak pe sebab kalau cuti panjang-panjang assignment aku sampai ke sudah tak siap-siap lagi..better cuti sekejap je..dah la bulan nie penuh dengan test..huh!
ok sekarang berbalik kepada tajuk di atas..aku rindu dengan kawan-kawan sekolah..bila aku masuk U baru aku sedar betapa seronoknya zaman persekolahan yang penuh dengan keseronokan yang extreme*_*.zaman sekolah la yang paling aku rasa zaman paling gila-gila(bukan gila mcm org gila)..kalau boleh diputarkan waktu nak patah balik ke zaman sekolah..
Jumaat lepas aku pergi sekolah sebab nak ambil resultsijil spm..cikgu kata kalau tak ambil sijil spm cepat,pihak sekolah akan lupuskan sijil spm..so,bila dengar macam tu aku pun ambil,maklumlah takut sijil spm dilupuskan..tapi satu sijil yang aku lupa adalah sijil english language datang dari Cambridge..macam mana pulak aku boleh lupa padahal banyak kali kawan aku pesan yang lupa ambil sijil tu.=(
lepas aku ambil sijil tu terserempak lah dengan beberapa orang cikgu yang kamcing dengan aku dulu..sembang punya sembang loceng tamat rehat pun habis,so cikgu aku pun kena pergi sebab nak masuk kelas..kalau bersembang sampai balik sekolah pun tak habis=P..sebelum balik aku singgah la jumpa kawan form6..memang kecoh giler diaorang bila nampak aku..rasa macam artis pulak=P..kelas 6 atas Potensi memang sebuah kelas yang pelik sebab budak-budak kelas tu semuanya happening gila..kelas tu la yang paling mendapat perhatian cikgu2 SMKPBG..sebabnya budak2 dalam kelas tu semuanya otai-otai termasuklah aku..otai-otai pun kelas tu la yang menjadi sasaran target stpm 4 plat..tapi bila aku dapat tawaran masuk U semua orang sedih sebab.......(fikir la sendiri,malu nak cakap=P)..

form 5(sebelum spm)
lower six
my twin sebab tarikh lahir sama=)

bajet~~=P
kenapa gambar lower six banyak nie...
gambar form5 pulak..
<3
kelas aku ada 3 orang laki je..best giler sebab laki sikit..tak lah bising sangat kelas=P
OK BYE~~
jumpa lagi waktu reunion waktu umur kita 25

luahan rasa,
husnayunus..
(duduk bilik sorang-sorang sebab roomate tak balik lagi)


Friday, January 27

kokoni iru yo-soulJa*i hearted that*

Tumblr_lygsz8dxxf1qhbitjo1_500_large




私は乗組員が大好きです
Watashi wa norikumiin ga daisukidesu<3




STEP

Tumblr_lyfnhi8mrn1qi7m8qo1_500_large

AlohaAssalamualaikum readers..
hari nie mood rasa nak update blog..dah lama tak update rasa kaku la pulak..

Dekan!Dekan!!i'm always hears that word from my parent and my sisters..owh man!can i get it??i'm not sure =)
my oldest sis always said"Alang for first semester make sure you get DEKAN,jangan kecewakan mak abah,belajar rajin-rajin,study jangan asyik nak enjoy..bla..bla..bla".bila kakak aku kata macam tu,aku hanya jawab dua patah perkataan je iaitu 'okay ayong'..

kampus life!
bila dengar perkataan 'kampus life'aku rasa macam enjoy je..tapi memang enjoy giler dapat pulak kawan yang giler2..first day aku masuk u terus ada minggu destini siswa..tension!dah 2 bulan lebih aku dalam uitm dan tinggal 2 bulan lebih untuk abis lepas tu nak masuk sem 2..harap-harap la pas exam dan dapat dekan.

muka poyoss..
gambar tandas with new frenz +_*

dalam kelas ctu=)

sorry geng letak gambar korang dalam entri aku=P

bye!






Thursday, January 26

love in HEART!

Black-dress-fashion-girl-hairs-favim.com-277668_large

True love is when your heart and your mind are saying the same thing<3
malam nie nak jadik budak jiwang jap..hehehe
bukak laptop tak tahu nak buat apa..nak on9 fb pun dah jemu,so fikir punya fikir tiba2 rasa nak blogging sebab dah lama aku tak update blog nie...rasa dah besawang dowh...

LOVE IN HEART!=)
saranghae~~

Love+shape+snow_large


Monday, January 16

i'm seriously don't know how to using classic template!



ramai orang kata guna classic template lebih senang sebab coding html senang..
pada aku payah jugak guna benda alah nie..maybe sebab sekarang nie aku jarang ikut perkembangan dunia blog..sifat malas nak update blog kembali!dah dekat 2 bulan aku tak update..bukan setakat nak update,tapi nak login blogger pun malas..terkejut jugak aku tengok follower aku pun makin meningkat walaupun tak lah sampai 1000..back to story about classic template..susah la guna benda nie..kakak pikah tolong la alang renovate blog to the normal..tutorial yang aku buat pun tak tahu dah nak list mcm mana..dashsyat dowhh..
                                                                       the end